We versterken onze internationale vriendschappen met de UFF - United Festival Force! Samen zijn we sterker, samen blijven we onafhankelijk!

Met Alcatraz, Bloodstock Festival, Brutal Assault, Dynamo Metalfest, Leyendas del Rock, Motocultor Festival en Summer Breeze Open Air zijn zeven onafhankelijke metal- en hardrock festivals nog hechter gaan samenwerken om er op Europees niveau voor te zorgen dat al deze festivals hun fans uitstekende line-ups kunnen blijven bieden. Bij het boeken van bands zal deze samenwerking er onder andere voor zorgen dat het voor internationale bands zinvol is om op onze festivals op te treden.

Loud Noise eigenaar en Dynamo Metalfest promoter Tjerk Maas is blij met deze samenwerking: “De meeste van deze festivals kende ik al uit mijn tijd als Europees agent dus het was eigenlijk een hele logische stap om met deze festivals intensiever te gaan samenwerken om te kunnen concurreren met de mega festivals die allen wereldwijde spelers achter zich hebben. We zitten met zijn zevenen binnen twee weken van elkaar in Augustus dus voor bands is het interessant om hiermee een basis te leggen voor een Europese festivaltour. Wat overigens niet inhoudt dat we allemaal dezelfde line-up gaan neer zetten. Elk festival heeft zijn eigen identiteit en zal die ook behouden. Daarnaast doen we bij elkaar ook ideeën op die onze festivals beter maken, van communicatie tot aankleding tot productie en nog veel meer. Ik kijk ernaar uit om in de komende jaren de resultaten van de samenwerking te zien en vooral deze zomer weer te knallen! Het heeft nu wel lang genoeg geduurd.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over