Na het bejubelde debuut (“Push Through”) staat DVKES (uit te spreken als: Dukes) te trappelen met een nieuwe plaat.

De band die al meermaals bewees over een stevige portie talent te beschikken (Humo’s Rockrally, De Nieuwe Lichting 2020 en opgepikt door KEXP) nam producer Micha Volders (Whispering Sons, The Sore Losers) onder de arm voor zijn tweede langspeler.

Volders trok de band uit zijn comfortzone en het resultaat is een eigenzinnige mix van krautrock, psychedelica en vroege elektronica. Indie pur sang! DVKES verrast bovendien door vrouwenstemmen toe te voegen aan het instrumentarium. Vrouwenstemmen? Ja, én niet van de minste! Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Naomi Symons (Reena Riot) en Ciska Vanhoyland (Mon-o-Phone) wilden maar al te graag samenwerken met dit Antwerpse trio.

De hypnotiserende grooves, het snijdende gitaargeluid, de wijdse synths en de catchy songs worden in een smaakvol atypisch jasje gestoken. Je hoort onweerstaanbare indierock met een knipoog naar Talking Heads, Raymond Scott, Tame Impala, Goat en Devo.

Het moge duidelijk zijn: DVKES is een band die niet voor één gat te vangen is en een nieuwe interessante weg inslaat. 'Undercover' is de eerste single uit het nieuwe album 'Echoplasm'. Het is een hypnotiserend nummer over liefde, volharding en hoop. Geschreven door DVKES en geproducet door Micha Volders.

'Echoplasm' komt uit op 14 mei via NEWS.

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over