Vandaag werd de allereerste Wittekerke dvd box set 1 officieel voorgesteld in Studio's Manhatten in Leuven, zeg maar de thuishaven van Wittekerke. In aanwezigheid van heel wat journalisten en Wittekerke-acteurs werd er geklonken op de allereerste Wittekerke dvd box set 1.

ARS Home Entertainment, VMMA en D&D Productions hebben de handen in elkaar geslagen met als resultaat een prachtige Wittekerke dvd box.

In 1993 – ruim 13 jaar geleden – begon D&D Productions in samenwerking met VTM met een nieuwe tv reeks. De reeks zou gaan over de bewoners van het kuststadje Wittekerke. Aanvankelijk waren er slechts 37 afleveringen voorzien maar door het succes van de serie en de enorme respons is Wittekerke ondertussen bezig aan z’n 14de seizoen.

Het verhaal van Wittekerke is gebaseerd op de Australische serie E-street. De allereerste aflevering van de tv-serie werd uitgezonden op 31 augustus 1993 en de eerste aflevering was meteen goed voor een marktaandeel van ruim 49,7 %.

Ondertussen heeft Wittekerke de Australische afleveringen al ver overschreden en vaart de reeks al jaren een volledig onafhankelijke koers in Vlaanderen.

Heel wat kijkers van Wittekerke hebben de voorbije jaren vaak de vraag gesteld of de serie niet kon aangekocht worden in de handel. Vanaf vrijdag 27 oktober 2006 is het eindelijk zo ver. De Wittekerke dvd Box set 1 is een feit! Voor het eerst werden de kernafleveringen van seizoen 1 en seizoen 2 speciaal gehermonteerd tot afzonderlijk, afgerond verhaal. Met andere woorden, je krijgt dankzij de 4 dvd’s van Wittekerke de belangrijkste verhaallijnen uit seizoen 1 en seizoen 2 opnieuw voorgeschoteld, in een nieuwe montage en als een afgerond geheel. Dit is een uniek concept waar de mensen van D&D Productions heel wat tijd en energie hebben ingestoken. In totaal zijn de 4 dvd’s in de Wittekerke dvd box set 1 dan ook goed voor 8 uur Wittekerke plezier.

Vrijdag waren er enkele acteurs uit seizoen 1 en seizoen 2 van Wittekerke aanwezig. Daan Hugaert speelt tegenwoordig mee in Witse, in Wittekerke speelde hij tijdens het eerste seizoen de rol van slechterik Jos Verlackt. Ook aanwezig op de set was Arnold Willems alias Georges Coppens in de serie. Sinds de start van Wittekerke speelt hij mee in de serie. Het was vandaag in Leuven ook een blij en hartelijk weerzien met Deede Dalle. Jaren geleden speelde zij nog de rol van Annie De Cleyn en na een lange afwezigheid was ze vandaag nog eens te gast op de set van Wittekerke.

Vanaf vandaag ligt de allereerste Wittekerke dvd box set 1 in de winkels. Met de lancering is tevens het startschot gegeven voor een nieuwe reeks Wittekerke anders; In april 2007 krijg je seizoen 3, 4, 5 & 6 aangeboden op dvd, opnieuw volgens het principe van afgewerkte, gehermonteerde hoogtepunten. In september 2007 heb je dan de seizoenen 7,8,9 & 10. Tot slot is de collectie van Wittekerke volledig wanneer je in november 2007 de dvd’s en verhalen van seizoen 11, 12, 13 & 14 krijgt gebundeld.

DE CAST van seizoen 1 en 2:
We geven je dan ook graag een overzicht van een aantal opvallende acteurs die tijdens het eerste seizoen van Wittekerke hun opwachting hebben gemaakt:

Greet Rouffaer (Nellie De Donder)
Arnold Willems (Georges Coppens)
Veerle Wijfels (Magda Vermander)
Luk Van Mello (Bob Bauterse)
Els De Schepper (Katrien Coppens)
Eddy Asselbergs (Marcel Deleu)
Pascale Michiels (Patsy De Cleyn)
Erik Burke (Geert Verschuren)
Claude De Burie (Chris Deleu)
Filip Peeters (Wielemans)
Daan Hugaert (Jos Verlackt)
Deedee Dalle (Annie De Cleyn)
Kristien Coenen (Astrid Méganck)
Peter Rouffaer (Harry Bervoets)
Marijke Pinoy ( Veronique Lemaitre)
Sien Eggers (Christiane Biermans)
Bob De Moor (Johan Meganck)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: