Vandaag, zondag 21 juni, is het precies 5 jaar geleden dat het radioprogramma duyster voor het laatst te horen was op Studio Brussel. Ayco Duyster presenteerde 15 jaar lang elke zondagavond het sfeervolle muziekprogramma waarvoor Eppo Janssen de muziek koos.

Jarenlang was duyster een vaste afspraak voor vele luisteraars. De muziekkeuze van het programma was zo bijzonder dat de naam duyster een muziekgenre op zich werd. Ayco en Eppo hielden duyster de voorbije jaren in leven, onder meer op social media en met een eigen podium op het LeffingeLeuren-festival.

20 jaar na de eerste uitzending maakt Duyster nu een comeback: Ayco presenteert en Eppo stelt de muziek samen. Het programma zal vanaf zondag 6 september 15 weken lang te horen zijn tussen 22.00 uur en middernacht op Studio Brussel.

Ayco Duyster:
"Net als bij veel luisteraars is duyster in ons hart altijd blijven verder leven. Iets in mij zegt dat het zal aanvoelen alsof we nooit zijn weggeweest."

Eppo Janssen:
"Het programma mag dan al 5 jaar uit de ether zijn, er wordt nog steeds heel veel mooie duystermuziek gemaakt. Ik ben enorm blij om samen met de luisteraars weer te kunnen verdwalen in een mix van duyster-klassiekers en nieuwe artiesten. En dat op onze vertrouwde zondagavonduurtjes. Is het al september?"

Jan Van Biesen (nethoofd Studio Brussel):
"Hier gaan we de vele liefhebbers een groot plezier mee doen. Geen trip in nostalgie of een langgerekt eerbetoon, maar gewoon duyster: the real deal, een herfst lang op de radio. Ik leg mijn koptelefoon en warm dekentje al klaar."

duyster: vanaf zondag 6 september tussen 22.00 uur en middernacht op Studio Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: