Wie … voor Dummies heeft gezien de voorbije twee weken, weet al hoe romantiek en familiaal geluk in het leven gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is ook het neerzetten van sportieve topprestaties en de roem die daarbij komt kijken een doel dat de gemiddelde Vlaming graag wil bereiken in het leven. Wie zou er bijvoorbeeld niet willen meegenieten van de roem en glorie waar onze Rode Duivels momenteel onder bedolven worden? En wie wil er nu niet op handen gedragen worden zoals Kim Clijsters of Tom Boonen? Daarom staat op het Dummies-programma van woensdag 25 september 2013 de snelcursus Sportief Succes voor Dummies. Met deze ludieke handleiding zal iedere Vlaming zonder problemen het ene sportieve succes na het andere boeken.

Allereerst is hard werken de boodschap. Alleen wie zweet en zwoegt kan ooit sportief succes bereiken, en daarbij laat je je beter niet intimideren, zoals Siska Schoeters van Studio Brussel. Bovendien moet je alle weersomstandigheden kunnen trotseren en voor dag en dauw in actie schieten. Een mooi voorbeeld was te zien in ‘Allez Allez Zimbabwe’, waar Roger De Vlaeminck een groep gemotiveerde sporters aanspoorde om tot het uiterste te gaan.

Zorg ook voor goed gerief, want om het te kunnen maken in een sport hoor je te investeren in professioneel materiaal. Een voorbeeld van hoe het niet hoort, is de tennisoutfit zoals die te zien was in ‘M!LF’, tenzij je nog andere bedoelingen hebt dan enkel de sportwedstrijd te winnen…

Ook een optie: Zoek een onbekende sport, zoals in ‘Sterrenslag’. In dit sportieve programma werden bekende Vlamingen onderworpen aan sporten waar nog nooit iemand van gehoord had. Maar onbekend of niet, je moet wel uitblinken in de sport als je er ook maar enig succes mee wil bereiken. Nog een voorbeeld uit de oude doos: het ‘Drie Stedenspel’, waarin onbekende Vlamingen zich aan minder bekende sporten waagden onder het alziend oog van presentatrice Anne De Baetzelier. Een onbekende sport? Dat is ook zelf een sport uitvinden. Denk maar aan Rob Van Oudenhoven met zijn sport ‘poepduwen’ of Urbanus die het ‘pannenkoekentennis’ uitvond.

Sportief succes bereik je nooit alleen. Neem daarom een ervaren coach. Ook prins Filip weet dat en schakelt de deskundige ervaring in van Dominique Monami om te leren tennissen. Zoek ook een mooie motivatie. Luk Alloo dacht met Germaine de perfecte motivatie gevonden te hebben om Jean-Marie Pfaff op de loopband te houden. Dezelfde motivatie vond Axel Daeseleire alvast in ‘Team Spirit’.

Wees beenhard, zoals het voorhoofd van voormalig profvoetballer Justice Sandjon. Hij kopt zonder enig probleem biljartballen binnen in een voetbalgoal. Antwerps burgemeester Bart De Wever bewees al meermaals dat hij een harde is, en dat niet alleen in de politiek. Ook in de sport is hij een doorzetter gebleken tijdens de Ten Miles in Antwerpen.

Meer tips en tricks in Sportief Succes voor Dummies, woensdag 25 september 2013 om 22.05.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: