Dull Boy Johnny lost vandaag eerste single ‘Salty Lips’ uit hun nieuwe EP. 'Tropical Swing Club' komt uit op 24 mei bij N.E.W.S. Wat begon bij een erotische droom van gitarist en producer Jan Vanhamel over een romance aan een azuur blauwe zee, resulteerde al snel in ‘Salty Lips’. Tussen de vlijende regels door hoor je wel eens golven breken en exotische vogels zingen.

Dull Boy Johnny is een Antwerp-based band, bezield door Rik De Bal (zang), Jan Vanhamel (gitaar) en Nard Houdmeyers (bas). Voor de live vertaling van hun stomende songs wordt het trio vergezeld door Cas Kinnaer (ILA) op de drums en Dries Meeus (Jaguar Jaguar) op piano.

Door hun filmische benadering van muziek beland je telkens in een heel specifieke stemming. Een erotische 70’s scène, een beachparty in de Bahama’s, een achtervolging in het Wilde Westen… Dull Boy Johnny omvat het allemaal.

Ondanks die veelzijdigheid zijn er heel wat terugkerende elementen die Johnny’s frisse sound definiëren. De essentie? Catchy hoge vocals in contrast met een sensuele baritonstem, gedragen door een groovy bas- en ritmesectie.

Hun debuut bestaat uit een dubbele EP en lijkt wel een soundtrack voor je eigen verbeelding. Al wordt er regelmatig een aanzetje gegeven naar de lustige kant van je brein. Naast de bonus kant 'Fictional Love Scene’s, Vol. 1' die reeds te beluisteren valt en een perfect voorproefje is op wat deze ambitieuze band te vertellen heeft, staat 'Tropical Swing Club' klaar in de startblokken.

Voor het schrijven van deze EP trok de band naar Ponza (Italië). Het zuiderse karakter van het eiland heeft de sound van deze songs duidelijk beïnvloed. Verwacht je aan een zwoele, exotische trip naar de zon waarin je de golven hoort breken en tropische vogels kunt opmerken.

Luister HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over