Van De KetnetBand tot Black Box Revelation. Van Aaron Blommaert tot De Mens.

Duck Fest is een nieuw festival dat zal plaatsvinden zondag 5 mei op het Evenementenplein aan de Abdij van Oudenburg (regio groot Brugge).

Een evenement dat een jaarlijkse eendenrace voor de eerste keer combineert met een festival. Een 'familiefestival' voor jong & oud, van 7 tot 77 ten voordele van Kinder Kansen Fonds, georganiseerd door de Rotary Club Gistel.

De deuren van het festival gaan open om 11u. De gratis Duck Race start met de spectaculaire te-water-lating om 14u aan het Oudenburgs Vaardeken. De Duck Race is publiek toegankelijk en vereist geen festivalticket.

Momenteel trainen 20.000 eendjes om deze race te winnen. Er zijn 3 elektrische fietsen en 3 gewone stadsfietsen te winnen.

Duck Fest met een line-up voor jong & oud: De KetnetBand, Pauline (cfr Regi), LEEZ (de zus van Metejoor), Aaron Blommaert, De Mens, Sylver (live), Black Box Revelation, Intergalactic Lovers en de avond wordt afgesloten door een afterparty met Viktor Verhulst achter de draaitafels.

Het Kinder Kansen Fonds is een fonds bij de Koning Boudewijnstichting (KBS) in de vorm van een Schenkerskring en is een initiatief van Rotary Gistel vzw.

Het Kinder Kansen Fonds wil fondsen werven voor projecten die het algemeen belang dienen, meer specifiek projecten die kinderen de mogelijkheid bieden met gelijke kansen zich te ontwikkelen en op te groeien. Het Kinder Kansen Fonds richt zich in eerste instantie op projecten voor kinderen in kansarmoede van 0 tot 12 jaar.

TICKETS

Tickets on-line verkoop €25, met gratis toegang voor kinderen geboren in 2012 of later wanneer zij begeleid worden door een volwassene. Tickets komen met een eendje dat deelneemt aan de race - aankopen via www.duckfest.be

Duck Fest ticket + Duck Race eendje: €25

(inclusief service kosten en ecologische bijdrage)

Duck Race eendje: €5

LOCATIE

Adres: Evenementenplein Abdij Oudenburg, Marktstraat 1 - 8460 Oudenburg

PROGRAMMA

  • 11:00 - Opening festivalweide: Heb je een ticket voor Duck Fest? Dan kan je al vanaf 11h genieten van een geweldig programma aan artiesten voor jong en oud, randanimatie en heerlijke foodtrucks!
  • 11:30 - Start festival line-up: ontdek hier de volledige programmatie.
  • 14:00 - Start Duckrace: De Duckrace is vrij toegankelijk voor iedereen en vindt plaats tegenover Duck Fest aan het begin van de het Oudenburgs Vaardeken. Op dit moment worden de eendjes samen te water gelaten en start de race.
  • 15:00 - Finish: Rond dit uur worden de eerste eendjes verwacht aan de finish.
  • 16:45 - Prijsuitreiking hoofdprijzen : winnaars worden afgeroepen op het hoofdpodium op Duck Fest en aan de finish van de Duckrace.
  • 00:00 - Einde van Duck Fest

GESCHIEDENIS

De allereerste ‘Duck Race’ Oudenburg in 2018 viel letterlijk en figuurlijk in het water. Van zonovergoten taferelen naar apocalyptische toestanden, van de hemel naar de hel.

De hemelsluizen gingen open toen de eendjes net aan hun race vertrokken waren. “Spijtig, maar niets aan te doen”, klonk het.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: