Goele Bormans

Een dubbeldate met je moeder, niet ieders droom... Maar toch overkwam het de ietwat saaie Dorothy. Ze is altijd druk bezig met studeren en heeft geen tijd of zin in relaties. In de ogen van haar moeder is ze een echte seut. Ze stopt haar gezicht weg achter een reusachtige bril, draagt tenten van jurken en met haar haar wordt ook niets gedaan. Ze is dan ook het totaal tegenovergestelde van haar moeder Irène. Volgens haar dochter draagt Irène te hoerige kleding. Ze is kort gerokt of heeft een aansluitende legging met gekke printen aan. Haar haren zijn rood geverfd en de topjes die ze draagt zijn super opvallend. Ze is net iets te jong gekleed voor haar leeftijd. Irène voelt zich erg oud en probeert zich jonger te voelen door zich jonger voor te doen. Dat uit zich niet enkel in haar kleding. Ze probeert ook constant Engels te praten, maar door haar gebrek aan les geeft dit soms nogal rare woorden. Ze spreekt alles uit zoals je het in het Nederlands zou uitspreken, wat soms wel leidt tot grappige conversaties. Haar jeugdigheid bewijst ze ook met zich in te schrijven op ontelbare foute datingsites. Als Thursty Pussy probeert ze geregeld mannen te versieren. Ze heeft dan ook weer een date te pakken. Maar Irène is niet egoïstisch en heeft voor haar dochter ook eentje geregeld. Omdat ze weet dat haar dochter nooit akkoord zou gaan, heeft ze gezorgd dat beide heren op dezelfde moment langskomen. Een echte dubbeldate... Dorothy gaat aanvankelijk niet akkoord, maar bindt later toch in onder voorwaarde dat haar moeder voor één keer is deftig gekleed gaat naar de date. Zo gezegd zo gedaan... Of toch niet helemaal?

Eddy, of beter gekend als Hungry Tiger op het net, schrikt zich een ongeluk als hij Dorothy ziet. Ze lijkt in het niets op haar foto. Maar als snel blijkt dat hij eigenlijk een afspraak had met de moeder, al wil hij niet geloven dat Irène de moeder van de twee is. Net zoals Eddy was Jan-Joris ook niet op de hoogte van de dubbeldate. Jan-Joris is een beetje geobsedeerd door vogels en valt niet direct in de smaak bij Dorothy gezien haar haat voor vogels. Maar ze besluiten om er met hun vieren een toffe avond van te maken. Irène heeft een spel gemaakt waarmee ze elkaar beter kunnen leren kennen. Sommige antwoorden komen bij bepaalde personen hard aan, anderen laten dan weer hun gevoelige kant zien. Als af en toe de vogelwikipedia van Jan-Joris opsteekt, geraken de anderen licht geagiteerd. Zullen ze erin slagen de avond op een leuke manier af te ronden? Komt er nog een tweede date? Klikt het bij beide duo's genoeg om een relatie te beginnen? Dat kunnen we jullie allemaal nog niet verklappen. Wat we wel al kunnen zeggen is dat het stuk vol met plotse wendingen zit die het enkel maar interessanter maken om naar te kijken.

Jeroen Maes schreef en regisseerde het stuk. Wederom een sublieme prestatie van hem. Met zijn humoristische theaterstukken slaagt hij er telkens in het publiek van begin tot einde te laten lachen. Je hebt telkens spijt dat het stuk ten einde is. Jeroen nam ook de rol van Jan-Joris op zich. De manier waarop hij precies altijd in trance schoot als hij zijn vogelrubriek begon af te rammelen zorgde voor menige lachsalvo's. Zijn date Dorothy werd gespeeld door An Swartenbroekx. Zij mocht haar even helemaal laten transformeren tot een onmodieuze seut. Haar houding en mimiek lieten perfect het karakter en de geheimen achter het personage zien. Voor de rol van haar moeder Irène hebben ze gekozen voor Danni Heylen. Zo bleven de bekendste moeder en dochter, toch nog eventjes langer familie. Ze hadden misschien wel terug dezelfde verhouding, maar het waren toch beide totaal andere personages dan "Pascalleke en Bieke". Danni liet duidelijk zien dat ze nog topfit was, door wild te staan dansen op het podium. Haar Engelse probeersels waren gewoonweg fantastisch en lieten iedereen plat gaan van het lachen. Van beide dames was dit toch wel een top prestatie! Maar last but not least hebben we nog de rol van Eddy. Deze werd uitstekend vertolkt door Dirk Bosschaert. Hij wist de platte Eddy op de juiste momenten een gevoelige houding te geven wat toch wel meer diepte bracht in het personage. Kortom van alle vier de acteurs een uitmuntende prestatie!

Het is een komedie om je een hele avond goed mee te amuseren. De zaal lag vanaf het begin plat van het lachen en is eigenlijk niet meer gestopt met lachen. Ontspanning is dus zeker verzekerd! De woordspelingen, de gevatte opmerkingen en de perfecte timing zorgen ervoor dat het stuk echt af is. Wij raden het zeker aan! Maar je moet snel zijn. Het stuk speelt enkel dit en volgend weekend in het Fakkelteater. Dus als je het niet wilt missen, bestel dan snel je tickets!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: