De aanhouder wint. Dat stelden 1.124.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 54,2% (VVA 18-54, live +4) – vorige week vast in The Voice van Vlaanderen. Na drie deelnames stootte Kim eindelijk door naar de Battles. “Mijn team zit al vrij vol en de plaatskes worden duur”, kondigt Natalia aan in de vijfde Blind Auditions op vrijdag 18 maart 2016. Wie kan de coaches nog over de streep trekken en grijpt de voorlaatste kans op een plek in de Battles?

In de vijfde Blind Auditions zijn niet alleen Bart, Bent, Koen en Natalia enkel op hun gehoor aangewezen. Ook de 23-jarige Daisy uit Putte beseft het belang van een straffe stem. Daisy is blind en kan enkel licht en donker onderscheiden. “Ik hoop dat ik de coaches straks enkel met mijn stem kan overtuigen. Als ik zelf naar een optreden ga kijken, is dat ook hetgene waarvoor ik ga.” Daisy brengt Avond van Boudewijn De Groot, naar eigen zeggen het mooiste Nederlandstalige nummer dat ooit werd geschreven.

Naomy (20) uit Brussel heeft twee grote passies: muziek en atletiek. Zes keer per week vertoeft ze op de training in het Koning Boudewijnstadion, maar op een podium stond Naomy nooit eerder. Daar komt verandering in met haar auditie op Who You Are van Jessie J. Ook de 18-jarige Gilles uit Roeselare is gebeten door de sportmicrobe. Deze zingende voetballer droomt ervan om ooit een voetballende zanger te worden en waagt zijn kans met een originele versie van I’m Gonna Be van The Proclaimers.

De 27-jarige Indra uit Gent is muziekdocente en kreeg de muziekmicrobe met de paplepel mee. In The Voice kan ze rekenen op de goede raad van haar vader Peter, die het vorig seizoen met team Koen tot in de liveshows schopte. Doet Indra het even goed met Loving You van Minnie Riperton? Ook de 24-jarige Sofia uit Torhout groeide op in een muzikale familie. “Muziek is heel speciaal voor mij”, verklaart ze in The Voice. “Toen mijn papa stierf, heb ik zelf een nummer geschreven en dat heeft me geholpen om alles te ventileren. Als ik zing, denk ik altijd aan hem.” Sofia doet vrijdag auditie op Habits van Tove Lo.

De 21-jarige Gergana heeft Bulgaarse roots, maar woont in Gent. Samen met haar zus en mama vormt ze een muzikaal trio dat voornamelijk a capella folkloristische muziek brengt. Voor haar Blind Audition gaat Gergana echter solo het podium op en kiest ze voor Back To Black van Amy Winehouse. De 22-jarige Sara uit Wetteren gooit het vrijdag over een heel andere muzikale boeg. Zij heeft een passie voor country en rockabilly en hoopt de aandacht van de jury te kunnen trekken met Country In My Genes van Loretta Lynn.

In de voorlaatste Blind Auditions waagt ook dertiger Tim uit Merksem zijn kans met Asking Around For You van Joe Bonamassa, begeleidt Tineke (20) uit Zerkegem zichzelf op ukelele tijdens Title van Meghan Trainor en staat de 18-jarige Lola uit Oostende voor het eerst op een podium met Hold Back The River van James Bay. Kim (27) uit Wijtschate sluit een moeilijke periode in haar leven af met haar deelname aan The Voice en smijt zich helemaal op Dangerous van David Guetta. De 41-jarige Johan uit Sint-Gillis-Waas schreef zich in om een heel andere reden. “Ik droom er - ondanks mijn leeftijd - van om een muzikale carrière uit te bouwen”, klinkt het. Hij probeert met Multiply van Jamie Lidell een plekje in de Battles te verzilveren.

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: