Avalon is de tweede single van het full en debuut album van D R I F T W O O D. Hoe krachtig Red Line Love is zo breekbaar is Avalon. Geen voor de hand liggende keuze, deze tweede. Het lijkt wel alsof de band wil zeggen ook tactiliteit (een bewust gebruikte term uit de architectuur) en rust in muziek hoog in het vaandel te dragen.

Dat is bij Avalon zeker het geval. Vanneste neemt hier de lead. De Bock verdwijnt. Hoewel, in de zorgvuldig gekozen woorden kan je zijn schim sneller terugvinden dan je zou denken. Vanneste bezingt een mogelijk leven dat buiten haar bereik ligt. Machteloosheid en berusting staan niet vanzelfsprekend naast elkaar, maar zo sterk is ze. Terwijl haar innerlijke strijd en vraagstelling over het juiste pad op duizelingwekkende manier doorheen de song snijdt, buigt ze haar hoofd voor de natuurlijke en soms overmijdelijke loop van het leven.

Deze keer is Janssens niet weerbarstig en laat hij de melodie vloeiend naar een open einde meanderen. De stem en strijkers arrangementen van Vanneste zijn passend fragiel maar weten je tegelijkertijd te gidsen naar een vertrouwde plek in de donkerte. De song biedt je een thuis waar je kan schuilen tijdens een stormachtige tijd.

Voor de videoclip van deze song én voor de volgende is D R I F T W O O D in zee gegaan met het regisseursduo Jan en Raf Roosens van Rococo. De broers weten beide songs filmisch prachtig te documenteren door één verhaallijn verknipt weer te geven. Heel origineel hoe de songs op die manier als een tweeluik aan elkaar verbonden worden. Het wordt stilaan duidelijk dat D R I F T W O O D gaat over veel meer dan muziek alleen. Graag meer van dat.

De plaat, Only Fighters Left Behind, komt uit op 28 februari. Hun release show gaat door in hun eigen gemaakte tijdelijke schouwburg op 29 februari, niet toevallig een dag die maar één keer om de vier jaar voorkomt.

LIVE

  • 29/2/20, release show @ DRIFTWOOD live theatre

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: