DRIFTWD, vroeger gekend onder de naam Driftwood, is de Belgisch-Amerikaanse samenwerking rond artistiek duo architect-muzikant Sam De Bock en muzikant-componist Patricia Vanneste (Sohnarr, Hydrogen Sea, ex-Balthazar).

Met absolute wereldtoppers als Joey Waronker (Beck, Atoms For Peace, Thom Yorke, R.E.M.), Timothy Lefebvre (David Bowie, Elvis Costello, Sting) en Donny McCaslin (David Bowie, Sun Kil Moon) aan boord hoeft het niet te verbazen dat deze band een eigengereide sound ambieert.

De samensmelting van Vanneste’s melodische expressie en De Bock zijn structurele, collageachtige benadering, creëert een unieke harmonie die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky en Lamb als Mark Lanegan.

Het tweetal bracht in 2020 debuutalbum Only Fighters Left Behind’ uit, dat meteen met lovende kritieken werd onthaald. Momenteel legt DRIFTWD de laatste hand aan een tweede full album, dat verwacht wordt in september/oktober 2024. Met de eerste single ‘Bonfire’ maakt de band meteen duidelijk dat het niet van plan is zich in te houden. Het nummer werd net na de uitbraak van de oorlog in Oekraïne geschreven en komt dan ook binnen als een mokerslag.

luister naar 'Bonfire' HIER

‘Bonfire’ is de eerste single van het tweede full album van DRIFTWD. Met dit nummer maakt duo Vanneste-De Bock meteen duidelijk dat ze geen omwegen nemen op hun nieuwe plaat. Zowel niet in de songs als wat de line-up betreft.

Lefebvre (bas) en Waronker (drums en percussie) bepalen de onverbiddelijke cadans, Vanneste strijkt de militaire hordes richting front. Frontman De Bock evoceert een telefoongesprek waarbij twee opponenten de degens kruisen. Dreigend en irrationeel taalgebruik zijn een jammerlijk gevolg. Hij bezingt de schizofrenie en normvervaging bij oorlogsvoering, die door Vanneste wordt beantwoord, ondanks het besef dat een ‘schone oorlog’ niet bestaat.

TOUR DATES
03.10 — Wintercircus, Gent
04.10 — AB, Brussel
05.10 — Wilde Westen, Kortrijk
06.10 — Trix, Antwerpen
10.10 — CCHA, Hasselt

https://driftwd.ffm.to/tour2024

In oktober ‘24 volgt er een tour in de AB, Trix, Wintercircus, Wilde Westen en CCHA. Met 8 muzikanten op het podium, waarvan 2 drummers en 2 bassisten, beloven de live shows een waar avontuur te worden waarbij experiment, improvisatie en energie bovenaan de lijst staan. Joey, Timothy en Donny komen speciaal voor deze tour uit Amerika overgevlogen.Ze worden vergezeld door drummer Steven Van Gelder (Geike, Hydrogen Sea), gitarist Artan Buleshkaj (HAST, Anemic Cinema) en bassist-toetsenist Sander Verstraete (Warhaus, Tamino)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over