In het najaar van 2024 stelt DRIFTWD, de band rond artistiek duo architect Sam De Bock en muzikante Patricia Vanneste (Sohnarr, ex-Balthazar), de nieuwe plaat “In Need of Music” voor op verschillende Belgische podia. Ze worden vergezeld door drummer Joey Waronker (Beck, R.E.M, Roger Waters), saxofonist Donny McCaslin (David Bowie, Sun Kil Moon) en bassist Tim Lefebvre (David Bowie, Elvis Costello, Sting). Voor deze tour steken deze Amerikaanse muzikanten speciaal de stille waters van de Atlantische Oceaan over.

Na “Bonfire” lost DRIFTWD nu de tweede single van het nieuwe album: “Child of Water”. Ze laten een luchtigere versie van zichzelf horen zonder in te boeten aan melancholie. Het nummer is doordrenkt van stuwende percussie, elektronische (bas)synths en melodieën die uitnodigen om al dansend mee te zingen. Vanneste neemt in dit nummer de lead met een stem die ons doet denken aan deze van Louise Rhodes (Lamb) en laat zich in het refrein dragen door de diepe omhullende stem van De Bock.

“Child of Water”, de nieuwe single van DRIFTWD, belicht de diepgaande invloed van water op onze zoektocht naar zelfkennis. Het nummer verkent de dualiteit van water, dat met haar ritmische bewegingen en reflecties, zowel rust als inspiratie brengt, maar ook onze onderdrukte waarheden kan weerspiegelen. De vraag is of we bereid zijn om deze in de ogen te kijken.

Tussen de lijnen door symboliseert het water ook de complexe rol die de liefde in ons leven kan spelen. Net als water kan deze ons omarmen, verzachten en een spiegel voor ogen houden, maar evengoed kunnen we erin verdrinken als we ervan uitgaan dat zij ons volledig kan dragen en ons de moeite ontzien om eerst te leren zwemmen.

Luister HIER

TOUR DATES

https://driftwd.ffm.to/tour2024

De volledige plaat “In Need of Music” komt uit op 20 september 2024, gevolgd door een tour in de AB, Trix, Wintercircus, Wilde Westen en CCHA. Met 8 muzikanten op het podium, waarvan 2 drummers en 2 bassisten, beloven de live shows een waar avontuur te worden waarbij experiment, improvisatie en energie bovenaan de lijst staan.

Naast Joey, Timothy en Donny wordt het duo verder vergezeld door drummer Steven Van Gelder (Geike, Hydrogen Sea), gitarist Artan Buleshkaj (HAST, Anemic Cinema) en bassist-toetsenist Sander Verstraete (Warhaus, Tamino).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over