Na geslaagde remixes voor Bon Iver, Arsenal en School is Cool, en een verbluffende audiovisuele show is VUURWERK na 2014 geen onbekende naam meer voor de internationale muziekkenner. Volgens velen wordt 2015 het jaar van de grote doorbraak voor dit drietal. Een uitspraak die niet mag verbazen als je weet dat de band net heeft getekend bij het grensverleggende Britse label Lo Recordings. In samenwerking met hen werd op 16 maart 2015 Warrior EP gelanceerd, waarop o.a. Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) zangpartijen verzorgt.

VUURWERK pakte op 3 maart al uit met de nieuwe songs in een nieuwe audiovisuele show tijdens de Paris Fashion Week in Silencio (FR), de club ontworpen door niemand minder dan David Lynch. Verder heeft het trio ook een zeer geslaagde passage op SXSW achter de rug. De band speelde enkele officieuze shows en ook een optreden naast het Deense Mew op de showcase avond van Pukkelpop & Disco Naïveté in Austin, Texas. Achteraf prijkten de Brusselaars op vele lijstjes als “10 bands om te onthouden van SXSW”. Wie de band graag live aan het werk ziet kan hen bewonderen op Les Nuits Botanique in eigen land of in de beruchte Londense club KOKO , waar ze het podium zullen delen met PLAID.

Nu komt VUURWERK ook met de videoclip van titelsong Warrior naar buiten. De dromerige klaagzangen van Sylvie Kreusch gaan het gevecht aan met de gebroken elektronica en zware bas ritmes van VUURWERK. Om helemaal op te gaan in het illustere aspect van de song, is er nu ook een wondermooie melancholische videoclip. De video werd opgenomen in Normandië door VUURWERK zelf i.sm. Preben Verledens. Een extra wapenfeit dat bevestigt wat velen al wisten: deze band barst van het talent en is vliegensvlug op weg om zich te vestigen als één van de meest beloftevolle groepen van ons land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over