Radio 1 serveert vanaf 1 september drie nieuwe muziekprogramma’s. Closing time geeft carte blanche aan Jan De Smet en Francesca Vanthielen om alles uit hun platenkast te halen. Ook bij de Nederlandse zanger Rick de Leeuw zegeviert zijn strikt persoonlijke muziekkeuze in het Nederlands, in het nieuwe zondagprogramma Het hol van de leeuw. En in Sonar start vanaf maandag 2 september een nieuwe reeks: Back to black.

De beste Nederlandstalige muziek uit de Lage Landen
Rick de Leeuw selecteerde in Closing time de Noorderlingen in het voorjaar zijn favoriete Nederlandstalige muziek uit Nederland. In het nieuwe programma In het hol van de leeuw put de Nederlandse zanger en schrijver ook gretig uit het aanbod Nederlandstalige muziek uit Vlaanderen.

Rick de Leeuw omschrijft het zo:
“Onverantwoord, strikt Nederlandstalig en met als enige maatstaf mijn eigen smaak stel ik elke week een woest onmodieus uur muziek samen, waarin Willy Alberti gebroederlijk de ether deelt met Flip Kowlier, Ann Christy behaaglijk aanschurkt tegen de Jeugd van Tegenwoordig, en Louis Neefs oerend hard zijn zorgen deelt met Normaal."

Het hol van de leeuw, vanaf 8 september elke zondagmiddag van 13 tot 14 uur

Closing time School days met Jan De Smet
Radio 1 begint het nieuwe schooljaar op zondag 1 september met meester De Smet. Hij kreeg tijdens de grote vakantie bezoek van de Heilige Geest! Het resultaat: Closing time school days met thema's als vaderlandse geschiedenis, lichamelijke opvoeding en godsdienst / zedenleer.

Closing Time School Days , vanaf 1 september elke zondag van 23 uur tot middernacht

Closing time tango met Francesca Vanthielen
Francesca: "Vanaf dinsdag 3 september neem ik je mee doorheen meer dan 100 jaar tangogeschiedenis. Van de maestro's Carlos Gardel in Buenos Aires en Miguel Villasboas in Montevideo tot Gotan Project in Parijs. Het is een opwindende reis langs de havenbuurt La Boca, de cabarets in San Telmo en de salons in Palermo Soho. Al meer dan dertien jaar dans ik tango maar voor het eerst zit ik achter de dj-tafel. Wie weet kan ik jou verleiden om je op de dansvloer te wagen?"

Closing Time Tango, elke dinsdag vanaf 3 september van 23 uur tot middernacht

Back to black in Sonar, 100 jaar zwarte muziek

“Kijk, wij zijn er ook. We zijn evenveel waard als die blanken en we gaan dat tonen.”

Honderd jaar geleden werd Muddy Waters geboren, een icoon van de zwarte muziek, van de blues. Dankzij hem verspreidde de blues zich wereldwijd en zo beïnvloedde hij alles wat zou volgen.

Met Muddy Waters start Ronald Verhaegen in Sonar een zoektocht doorheen 100 jaar zwarte muziek, van blues over soul en funk tot rap en hip hop en ook de muziek uit Afrika. Een panel van specialisten (Johan Op de Beeck, Sasha Vander Speeten, Jimmy Dewit en Marie Daulne) kiest elke weekdag een zwarte song.

Sonar, reeks Back to black, vanaf maandag 2 september tot en met 20 december elke weekdag van 13 tot 16 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: