Een nieuwe week, een nieuwe rist namen voor Crammerock 2019. Dit keer heeft het festival in Stekene drie verse Vlaamse maatjes in de aanbieding: Warhola, Glints en SONS. Voor elk wat wils dus: frêle elektronica, verdomd slimme hiphop en dampende garagerock. Intussen zijn 11 straffe acts bekend, voor 6 en 7 september. Nog een *slik* veertigtal te gaan.

Goed nieuws voor de fans van het muzikale brein achter Bazart: Oliver Symons komt ook met Warhola, zijn andere band, naar Crammerock. Vijf jaar nadat Symons met Warhola Humo’s Rock Rally heeft gewonnen, heeft Symons net zijn debuutplaat geperst: “Young loving”. Die bulkt van de elektronica, gemengd met een scheut melancholische pop. Op Crammerock-vrijdag brengt Symons 2 drummers en 2 synth-spelers mee die de sound van Warhola live extra punch geven.

Warhola werkte voor één track op zijn debuutplaat samen met een andere Crammerock-artiest: Glints, de hiphopband van Antwerpenaar Jan Maarschalk Lemmens, die hiphop overgiet met een lekker sausjes elektronica en pop. Vaak smaakt dat lekker smooth, maar op de hitsingle "Bugatti', laat J-M merken dat hij ook spicy uit de hoek kan komen. Glints speelt ten dans op zaterdag 7 september.

Wie altijd pittig uit de hoek komen, zijn de kerels van SONS. Deze garagepunkrockers uit het naburige Melsele spelen een quasi-thuismatch op het fermste festival van het Waasland. Vorig jaar speelden deze polderzonen op zowat elk festival dat ertoe doet. Ook ons tentzeil lieten ze vorige zomer duchtig wapperen. Omdat ze dat zo voorbeeldig deden, mogen ze dat kunstje nog eens dubbeldik komen overdoen, op Crammerock-zaterdag.

Tickets

Tickets voor Crammerock zijn sinds 10 dagen te koop via de online ticketshop op crammerock.be. De kaartjesverkoop heeft sindsdien een vliegende start genomen. Wie er op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij wil wil zijn, wacht best niet te lang met het kopen van zijn tickets. De afgelopen acht jaren was Crammerock namelijk helemaal uitverkocht.

Omdat Crammerock zich ook dit jaar weer wil onderscheiden met lage ticketprijzen, houden we de prijzen van vorig jaar aan: 60,32 euro voor een weekendticket (€58 basis + €2,32 servicekosten) en 38,48 euro voor een dagticket (€37 basis + €1,48 servicekosten).

Alle namen

Daarmee geeft Crammerock de festivalbezoeker waar voor z’n geld, want ook dit jaar komen er weer zo’n 50 top-acts uit de rock, pop, dance, elektro en hiphop naar Stekene.

De afgelopen weken loste Crammerock al met mondjesmaat namen voor de 29ste editie van het festival: Craig David, The Vaccines, Bazart, Black Box Revelation, Goose, Enter Shikari, Lil Kleine en Circa Waves. En nu dus ook Warhola, Glints en Sons. De komende tijd zal de festivalorganisatie dus nog een flinke stapel namen bekendmaken.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op 35.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Meer over Crammerock op crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crammerock
Datum: 
6 & 7 september 2019
Locatie: 
Stekene

Reservatie:

Meer over