Partners in 38 landen nemen deel aan Hybrid Event

Zelfs in moeilijke tijden als deze, waar in veel landen de bioscopen nog steeds dicht zijn, nodigt de EFA Young Audience Award 12-14 – jarigen uit Europa uit om deel te nemen aan de internationale jury en vervolgens de drie genomineerde films te bekijken en te stemmen voor de winnaar van de Young Audience Award 2021. De European Film Academy (EFA) en EFA Productions feliciteren de drie genomineerden voor de EFA Young Audience Award 2021:

PINOCCHIO
GEREGISSEERD DOOR Matteo Garrone
Italië/Frankrijk

THE CROSSING
FLUKTEN OVER GRENSEN

GEREGISSEERD DOOR Johanne Helgeland
Noorwegen

WOLFWALKERS
GEREGISSEERD DOOR Tomm Moore & Ross Stewart
Ierland/Luxemburg

De nominaties worden opnieuw verkozen via deze “tweestappen”- procedure: een internationale commissie bestaande uit EFA Board Member Graziella Bildesheim (producent/Italië) en experts Levan Dvali (Taoba International Youth Film Festival/Georgia), Nicola Jones (Goldener Spatz/Duitsland), Dimitris Spyrou (Olympia Children's Film Festival/Griekenland) en Annelot Tijs (Eye Film Institute/Nederland) die acht films kiezen in pre-selectie. De jury, bestaande uit de vorige YAA deelnemers (13-14 jaar), nl. Matteo (Italië), Marta (Kroatië), Anissa (G.-B.), Zofia (Polen) en Vasileios (Griekenland), bekijkt deze acht films en nomineert er drie van.

De drie genomineerde films worden vertoond voor een publiek van 12 tot 14-jarigen in de volgende 38 landen in heel Europa, maar ook buiten Europa:

AUSTRALIË
BELGIË
BOSNIË & HERZEGOVINA
BULGARIJE
CYPRUS
DENEMARKEN
DUITSLAND
ESTLAND
FRANKRIJK
GEORGIA
G.-B.
GRIEKENLAND
GROENLAND
HONGARIJE
IERLAND
IJSLAND
ITALIË
KOSOVO
KROATIË
LETLAND
LITOUWEN
LUXEMBURG
MALTA
MONTENEGRO
NOORD-MACEDONIË
NOORWEGEN
OOSTENRIJK
POLEN
PORTUGAL
ROEMENIË
RUSLAND
SERVIË
SLOVAKIJE
SLOVENIË
SPANJE
TSJECHISCHE REPUBLIK
TURKIJE
ZWITSERLAND

Dank zij de EFA Young Audience Awards, krijgen jonge deelnemers in al deze landen de kans om hoogkwalitatieve Europese films te ontdekken in de bioscoop of online, afhankelijk van wat mogelijk is. Onder begeleiding van ervaren filmdocenten, krijgen ze de kans om van gedachten te wisselen, in discussie te treden en in contact te komen met gelijkgestemde andere jongeren uit Europa. Voor de meesten is dit ongetwijfeld een ervaring, die ze nooit eerder meemaakten: beseffen dat Europa meer is dan enkele dure woorden, maar iets is waar ze mee aan kunnen bouwen.

Het jonge publiek zal de rol van jury op zich nemen en een winnaar kiezen. Deze winner wordt aangekondigd op een prijsuitreiking op 25 april, opnieuw gemodereerd door voormalig YAA-jurylid Ivana Noa(België).

De prijsuitreiking wordt live streamd via yaa.europeanfilmawards.eu, een speciale website die meer informatie biedt over de genomineerde films en de deelnemende steden.

De EFA Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Producties met de steun van de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De locale YAA-events worden georganiseerd met de steun van de respectievelijke nationale partners. In België wordt het YAA-evenement georganiseerd met de steun van Filem’On (internationaal filmfestival voor jong publiek) en het JEF Festival (jeugdfilmfestival). De lijst met deelnemende partners vind je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over