Volgens informatie die in de pers is verschenen en door het Parket bevestigd, zijn op zondag 3 maart vier jongeren, waaronder drie minderjarigen, gearresteerd omdat ze in hun onderlinge communicatie gewag maakten van plannen om een aanslag te plegen op de Botanique.
Zodra die informatie met ons was gedeeld, ging het volledige team man de Botanique proactief aan de slag om dit gegeven zo goed mogelijk te op te volgen, en stond het hele weekend in contact met de politie.

Op zondag 3 maart werd in overleg besloten om de geplande events en concerten volgens de huidige veiligheidsnormen verder te zetten. De directie van de Botanique zal de richtlijnen van de politie en andere relevante autoriteiten stipt blijven opvolgen en zal de komende dagen hierover contact blijven houden met de overheidsdiensten. Mocht er meer informatie vrijkomen, zal alles in het werk worden gesteld om de veiligheid van het publiek, de artiesten en het personeel optimaal te garanderen.

De Botanique herinnert eraan dat na de aanslagen in 2015 en 2016, het securityteam reeds werd versterkt en er extra maatregelen aan de inkom en over de hele site werden ingevoerd. Deze maatregelen zijn sindsdien gehandhaafd en worden doorlopend geëvalueerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over