De dreampop belofte van 2022? Dat moet de Nederlandse band Maida Rose zijn. De band uit Den Haag (NL) stort z'n hart uit in zijdezachte downtempo indietracks. Ondersteund door een subtiele groove en oorwurmen van melodieën komen liefhebbers van Beach House, Men I Trust, Tame Impala en Cigarettes After Sex meer dan eens aan hun trekken.

Het is nog tot 25 maart 2022 wachten voor het debuut van Maida Rose, maar vandaag releaset de Nederlandse dreampop band een vijfde single: 'I Remember'. Gisteren was de single in première te ontdekken op daMusic:

"Hoe een scheiding kristalliseerde tot een wondermooie popsong. We moeten (opnieuw) heel erg aan Beach House denken. Toch heeft Maida Rose zeker bestaansrecht naast de grote broer. Hun nummers zijn van dezelfde kwaliteit, even ragfijn uitgekerfd en ook dit keer weer gezegend met een oorwurm van een melodie."

PERS

 • “De droompop van Maida Rose is lichtvoetig en zachtaardig.” - De Volkskrant (NL)
 • "Signalement." - Focus Knack (BE)
 • “Taking their cues from the likes of Cigarettes After Sex, Men I Trust, and Beach House, this initial offering will wrap you up in a warm blanket of smooth and soaring textures.” -Mystic Sons (UK)
 • Debuutsingle Harmony of Heartach doet de de harten van Beach House-liefhebbers smelten.” - TheDailyIndie.nl (NL)
 • “Thoughtful and tender debut.” - Hard of Hearing Music (UK)
 • “Evocative and intimate, Maida Rose break boundaries.” - Theothersidereview.com (UK)
 • “Een nieuw warm deken op het bedje van de droompop dat de voorbije jaren werd gespreid door groepen als Beach House en Cigarettes After Sex.” - Enola (BE)
 • “Het iets stevigere ‘Within’ knipoogt meer in de richting van Tame Impala en heeft een verre echo van ‘Skin Deep’ van The Stranglers.” - daMusic (BE)
 • “Verslavende up-tempo dream pop.” - NXTPOP (BE)
 • “Een subliem pareltje.” - Luminous Dash (BE)
 • “Een lekkere streep melodieuze dreampop die even lieflijk als overtuigd klinkt.” - Dansende Beren (BE)

I REMEMBER

"Life goes on. I guess I should follow, but I don't." 'I Remember' is hét break-up nummer van het debuutalbum dat er op 25 maart 2022 aankomt.

"Je liefde is net de deur uit, je ligt op bed en beseft hoe luid de stilte is. Dit nummer speelt zich af vlak na het beëindigen van een relatie", vertelt Roos Meijer, frontvrouw van Maida Rose. Met 'I Remember' pende ze een korte popsong neer om aan haar ex-partner duidelijk te maken hoe waardevol hun tijd samen was. "Dit nummer ontstond in de Zweedse stilte. Wandelend door de knisperende sneeuw herleefde ik de momenten vlak na mijn break-up van een half jaar eerder."

Ook op ‘I Remember’ stort Maida Rose hun hart uit in een zijdezachte downtempo indietrack en zingen ze over wat hun adolescentie heeft getekend in een melancholisch jasje. Ondersteund door een subtiele groove en een oorwurm van een melodie komen liefhebbers van Beach House, Men I Trust, Tame Impala en Cigarettes After Sex meer dan eens aan hun trekken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over