Een Israëlische singer-songwriter met een prachtige bovennatuurlijke rauwe stem, die ergens tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley zweeft. In 2012 brak Asaf Avidan wereldwijd door nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut een remix-versie maakte van het nummer 'The Reckoning'. In 2013 verscheen zijn eerste solo-cd ‘Different Pulses’ en na uitverkochte concerten in De Munt en AB komt Asaf Avidan nieuw werk presenteren op Festival Dranouter! Geniet mee van het pure talent van Asaf Avidan op de mainstage vrijdag 7 augustus.

Vrijdag 7 augustus, Mainstage.

Roosbeef (Nl)

Dwarse popliedjes, humorvolle en spitsvondige teksten en een spannende liveshow: allemaal kenmerken die horen bij Roos Rebergen oftewel Roosbeef. Na het succesvolle 'Omdat ik dat wil' stelt ze nu haar nieuwste cd voor ‘Kalf’. Wie is het Kalf? Misschien Roos zelf? Kom het ontdekken in Dranouter op vrijdag 7 augustus in de clubstage.

Vrijdag 7 augustus, Clubstage.

The Waterboys (Uk)

Na hun geslaagde passage in 2012 zakken The Waterboys opnieuw af naar Dranouter. De band bestaat ondertussen 33 jaar en brengt naast een pak ervaring ook een wijd arsenaal invloeden mee naar de festivalweide. Radioluisteraars kennen de hit ‘The Whole of the Moon’, maar The Waterboys zijn eveneens verplichte kost voor iedereen met een hart voor Keltische folk of een voorkeur voor elektronische rock met wortels in de jaren tachtig. Recentste album ‘Modern Blues’ dateert van januari dit jaar en kreeg dankzij zijn geslaagde focus op roots en blues een dikke 4,5/5 van HUMO. Zondag 9 augustus, 20u45 op de Mainstage.

Zondag 9 augustus, Mainstage.

The Young Folk (Irl)

The Young Folk bestaat uit veelbelovend, jong geweld uit Ierland dat iedereen omverblaast met hun alternatieve folk vol energie en passie. De band brengt de Ierse folkcultuur en persoonlijke jeugdervaringen samen in hun muziek, wat een prachtig resultaat oplevert. Na hun succesvol debuutalbum ‘The Little Battle’ en tournee's in het UK, USA en Canada lijkt het erop dat de 5 vrienden ook Europa kunnen bekoren. Ambiance verzekerd dus op zondag 9 augustus bij de clubstage!

Zondag 9 augustus, Clubstage.

Info, tickets en de volledige festival line-up op www.festivaldranouter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: