Ook Stef Bos en Hannelore Bedert te Dranouter!

Dranouter is dit jaar meer dan ooit “the place to be” om de vinger aan de pols te houden van nieuw talent in de wereld van folk, chanson en kleinkunst. Vorig jaar werd samen met Muziekmozaïek een ontdekkingspodium voor lokaal folktalent opgericht op het festival (Folk- Off podium) en dit jaar komt daar een gelijkaardig platform voor de Nederlandstalige chansonniers bij. Nekka , de organisatie die al jaren zwoegt om ruimte te maken voor nederlandstalige muziekkwaliteit, en Dranouter slaan de handen in elkaar. In een intieme tent, bieden we plaats aan het talent van morgen. Dit podium krijgt de steun van enkele meer gekende artiesten. Zo zullen Berlaen en Lucky Fonz III elk een set spelen op de Nekka Scene en ook Stoomboot (Winnaar van Nekka concours 2012) is van de partij! 

Qua nieuwe lichting mag je je verwachten aan Johannes Wannyn, Reinout met Nevenwerking en Kiki Schippers allen finalisten van  Nekka Concours 2014. Zij zullen samen met nog een aantal opkomende talenten te scouten zijn op Festival Dranouter. 

Stef Bos & Hannelore Bedert

In Dranouter is de liefde voor Nederlandstalig chanson al jaren duidelijk. Ook dit jaar staan er weer enkele kleppers uit het vak op de affiche.

Stef Bos
Stef bos draait al mee sinds 1990. Een jaar later werd hij op slag bekend in de lage landen met het nummer ‘Papa’. Sedertdien is Stef Bos nooit echt weggeweest.  Ondertussen staat de teller van albums op maar liefst 25. Dat Bos meer dan een gevestigde waarde is kan niemand ontkennen. Voor zijn werk werd hij met de hoogste prijzen bekroond, hij ontving Edisonprijzen en zilveren en gouden harpen. Van in het begin trok Bos met zijn muziek het theater in, want voor een publiek komt muziek zo het best tot zijn recht en daar gaan we ook bij  Dranouter voor. Muziek op zijn puurst!  

Hannelore Bedert
Vorig jaar bracht ze ‘Iets dat niet komt’ op de markt, hoe raadt u het ook: de sterren vlogen opnieuw rond de Deerlijkse haar oren. De messcherpe teksten gaan tot op het bod, Bedert kan haar publiek staalhard raken. Van warm en zalvend tot ijzingwekkend kil. Een optreden die je moet gezien hebben!  

Zwaai De Nieuwe Snaar uit op Nekka nacht! 

Vorig jaar speelde De Nieuwe Snaar hun allerlaatse keer te Dranouter, de band houdt er mee op, maar niet zonder eerst nog eens feestelijk afscheid te nemen op Nekka Nacht. Wie Jan De Smet, onze gastprogrammator voor komende zomer, dus graag nog eens in stijl wil uitzwaaien, die rept zich dus best naar het sportpaleis, voor het allerallerlaatste concert van De Nieuwe Snaar op Nekka Nacht! 

De line-up voor de zomer begint intussen vorm te krijgen met namen als James Blunt, Billy Bragg, Boban & Marco Markovic, Flip Kowlier, Richard Thompson, Rocco Granata, Rosanne Cash, Novastar, en veel meer op www.festivaldranouter.be!  

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over