Succes leidt tot succes, daar kan Drake over meespreken. Niets staat de hiphop-superster nog in de weg! Na de release van zijn derde langspeler ‘Nothing Was The Same’ kondigt de artiest een nieuwe Europese tournee in 2014 aan, waarbij ook ons land tot de gelukkigen behoort! Na een optreden in Vorst Nationaal in 2012 dat regelrecht de geschiedenisboeken inging, kiest Drake nu Paleis 12 uit voor zijn langverwachte terugkeer. Als kers op de taart zal ook The Weeknd van de partij zijn. Recent verscheen zijn nieuwe album ‘Kiss Land’ in de rekken, en gaf hij een verrassend concert in het Koninklijk Circus.

Drake, die in 1986 geboren werd in Toronto als kind van een Amerikaanse vader en een Canadese moeder, betreedt in 2006 de muziekscene en doet op internet een bom ontploffen met zijn vernieuwende mixtapes. Zijn debuutplaat – ondersteund door Jay Z – komt uit in juni 2010 en bevat gastoptredens van niemand minder dan Alicia Keys en Nicki Minaj. Met een langzaam tempo, een verdovende groove en een unieke sound zet de plaat Drakes betoverende persoonlijkheid extra in de verf. “Thank Me Later”, een juweeltje dat lak heeft aan alle commerciële verplichtingen, behaalt platina in de VS en Canada. In november 2011 stelt Drake zijn tweede album ‘Take Care’ voor, in samenwerking met Jamie Smith (The xx), Andre 3000 (Outkast) en Lil Wayne. De boeiende singles “Marvin’s Room”, “Headlines” en “Take Care (feat. Rihanna)” zijn de perfecte dragers van een lome, sensuele en sfeervolle plaat. Het album wordt alom geprezen, breekt alle verkoopsrecords in de Verenigde Staten en haalt de Grammy Award voor ‘Beste Rap-album’ binnen. ‘Nothing Was The Same’, Drakes nieuwe album dat sinds september verkrijgbaar is, is opnieuw een groot succes en overtuigt al snel de critici en het grote publiek. De plaat, die begin dit jaar al gelanceerd werd met single “Started From The Bottom” en opnieuw aandacht trok met de hit van het moment “Hold On”, is krachtig en coherent, en bewijst nogmaals het talent en de intelligentie van een artiest die tegen de stroom durft in te varen.

Vandaag kondigt Drake zijn terugkeer naar België aan! Op 8 maart zal hij op het podium staan van Paleis 12 van Brussels Expo. Voor de gelegenheid brengt Drake naar dit concert zijn talentrijke landgenoot Abel Tesfaye mee, beter bekend als The Weeknd. Met dit duo, dat al enkele prachtige samenwerkingen voor kan leggen, kunnen we geen mooiere affiche dromen.

De voorverkoop voor dit topevenement begint op woensdag 6 november om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Drake
Datum: 
Zaterdag 8 maart, 20 uur
Locatie: 
Paleis 12, Brussel

Reservatie:

0900 2 60 60
Meer over