De vereniging Digitale Regio Aalst vzw is uitgegroeid van een zeer bescheiden Internet speler, tot een echte klasbak op het Internet. De Aalsterse carnavalist kan niet meer zonder de informatie, de ‘live beelden’ en de carnavalsstampers die DRA de wereld instuurt.

Nu twaalf jaar na het prille begin is DRA aanwezig op verschillende terreinen. Gespecialiseerd in het brengen van ‘live beelden’ van de de zondagstoet, traditioneel gecapteerd op het stationsplein. Dit impliceert dat iedereen reeds vanaf 13 uur aan zijn PC kan gekluisterd blijven voor de verdere namiddag.

De beelden worden gecapteerd met een viertal camera’s, vakkundig geregiseerd, en via live streaming doorgestuurd via het Internet (TV kijken en luisteren via de computer). DRA helpt op een moderne wijze mee om de geschiedenis van het Carnaval te schrijven, dit via mooie filmdocumenten, waarbij alles en iedereen aan bod kunnen komen. Enige voorwaarde is dat het grappige, carnavaleske en originele beelden oplevert.

Nu het Aalsterse Carnaval Unesco werelderfgoed is geworden, is het de plicht van DRA om dit aan de gehele wereld te tonen. En hoe?

Praktisch: live Streaming van de Aalsterse carnavalsparade op zondagmiddag
Voor de derde keer op rij wordt samengewerkt met www.edpnet.be (de betere internet provider). Zij zorgen er voor dat de beelden van de zondagstoet naar de huiskamers worden gestuurd, aan zeer hoge snelheid. De live beelden zijn rechtstreeks te volgen vanaf 13 uur (t.e.m.18.30u) op www.digitaleregioaalst.be of www.oilsjt.be . De beelden worden vastgelegd aan het station met vier bemande camera’s. Ze worden professioneel gemixt en van snedig commentaar voorzien door lokale Oilsjterse, en ook Aalsterse reporters (die het AN machtig zijn). De DRA reporters laten zich bijstaan door door een share BA’s . ‘Bekende Aalsterse Carnavalspersonaliteiten’.

Wat doet DRA nog?
De verkiezing van de Aalsterse Carnavalsprins werden steevast gefilmd. De resultaten hiervan zijn nog steeds te bekijken op de DRA website. Dit verder aangevuld met allerhande reportages over carnavallisten die zich klaarmaken voor het eenentachtigste Carnavalsgebeuren. Echte aanraders zijn het! En vanaf dinsdagavond, het sluiten van Carnaval, laat DRA je voor de rest van het jaar nagenieten van de popverbranding.

Digitale Radio Ajoin – internetradio 7/7 – 24/24u .
Internetradio is een verzamelterm voor de manieren waarop muziek en commentaar via het internet kunnen verspreid worden. Op muzikaal vlak is DRA steeds haantje de (eerste) voorste geweest. Digitale Radio Ajoin biedt al sinds 2003 carnavalsmuziek aan via het internet. Een echt promotie middel voor onze eigenste Aalsterse Carnavalmuziek.

Gedurende meerdere jaren werd de Carnaval surfers de mogelijkheid geboden om via een Poll een keuze te maken uit hun meest favoriete Aalsterse Carnavalsmuziek. Dit jaar laten wij bekende Canavallisten zelf hun top twintig naar voor schuiven. Wil je weten wat Kamiel, of de prins 2009 Jurgen goed vinden? Dan moet je zeker luisteren via onze Webradio op www.digitaleregioaalst.be

Op de webstek van DRA gaat het feest non stop door! DRA maakte een eigen radiospeler waarmee je de uitzendingen kunt beluisteren en waarmee je tegelijkertijd extra info krijgt.

Wie kent John Woolley niet? Wist je dat Woolly ooit een een carnavalsnummer voor kandidaat prins Emiel Van de Broucke alias "Paco Milou " schreef? En nu doet hij het weer, samen met Bonnaerens, zij het dan wel voor het DRA team. Een echt Oilsjters swingnummer: "DRA- op eiren kompoejter". Het werd een echt aanstekelijk nummertje, dat Digitale Regio Aalst belicht in al zijn glorie.

De medewerkers van DRA maken graag afspraak met iedereen tijdens de carnavalsdagen 2009. Men zegge het voort…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: