DPG Media lanceert dit najaar een gloednieuwe radiozender: Willy. Willy wordt een rockzender die zich richt op muziekliefhebbers onder het motto ‘Music Matters’. Willy wordt het eerste digital only station en knalt via elk digitaal kanaal en dus ook via DAB+ de beste rockplaten door ieders speakers.

An Caers, directeur radio DPG Media: “Een halfjaar geleden hebben we een aantal creatievelingen op onze radiovloer carte blanche gegeven voor een nieuwe radiozender. Eentje waarbij alles kan en alles mag. Het is Willy geworden, het buitenbeentje in onze radiofamilie. Het broertje van Qmusic en Joe met een hoek af, dat lak heeft aan regeltjes. Vrijheid en energie staan centraal in alles wat de radiozender doet. Willy richt zich op de muziekliefhebber van 35+ die aangeeft dat hij niet echt zijn plek meer vindt in het huidige radiolandschap.”

Bij Willy kan elke muziekliefhebber terecht die de volumeknop al eens graag opendraait, zonder een cliché rockzender te worden. Willy wil muzikaal prikkelen, verrassen met klassiekers die nog niet zijn grijsgedraaid. Met af en toe een vleugje jeugdsentiment, maar ook genoeg nieuwe gitaarmuziek om te ontdekken. Van The Kinks en Jimi Hendrix, via Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.

Willy is te beluisteren via DAB+, de website willy.radio, het nieuwe Radioplayer-platform en via smart speakers. “Door de technologie is het nu het ideale moment om Willy te lanceren, zeker als je weet dat in 2021 meer dan de helft van de Vlamingen digitaal zal luisteren”, licht An Caers toe.

Willy gaat dit najaar van start. Meer informatie over de presentatoren en de creatievelingen die zullen meewerken aan het nieuwe project wordt later bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over