andaag wordt bekend dat een erg bijzondere act de derde editie van Down The Rabbit Hole aandoet: Anohni -leadzanger/songwriter van Anthony and the Johnsons- komt met een hagelnieuwe en revolutionaire liveshow naar een selecte groep festivals. In Nederland geeft ze een exclusieve festivalshow op Down The Rabbit Hole. Recentelijk maakte zij een nieuw album met Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke.

ANOHNI: HOPELESSNESS

Anohni ken je misschien beter als Antony Hegarty, de engelachtige singer/songwriter van Antony and the Johnsons. Voor haar nieuwe project Hopelessness dook de Britse onder haar eigen naam de studio in met producers Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke. Deze spierballenflexers van Warp Records hebben elk hun eigen visie op begrippen als experimenteel, symfonisch en subtiel; perfect voor de grensverleggende Anohni. Het resultaat? Een majestueuze, zwartgeblakerde dance-/popplaat, waarop Anohni’s onomwonden brandbriefteksten over drones en ecocide je precies tussen je ogen raken. Knap als je daarna nog overeind staat, maar juich niet te vroeg: Anohni’s even revolutionaire als uitbundige liveshow blaast ook de laatste ongelovige hard van zijn sokken.

Eerder werd bekend dat o.a The National, PJ Harvey, MacDeMarco, Glen Hansard, Flume, Daugther, Charles Bradley & His Extraordinaires, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Savages en Mura Masa naar het festival komen. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten. Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van het tot nu toe aangekondigde programma te vinden.

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 juni in De Groene Heuvels te Beuningen.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten). Voor bezoekers die in een grote groep komen, geldt een speciale groepskorting: voor €1.188,- kunnen 12 tickets worden gekocht waarmee een ticket ook slechts €99,- per persoon kost.

Vorig jaar bezochten ruim 15.000 mensen het festival dat georganiseerd wordt op een uitgestrekt terrein, gelegen aan een meer en half verscholen in het bos. Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Down The Rabbit Hole
Datum: 
Vrijdag 24 juni – zondag 26 juni
Locatie: 
De Groene Heuvels, Beuningen

Reservatie:

Meer over