Dour maakt de eerste namen bekend

De editie van 2013 heeft de geschiedenis van het Dour Festival gebrandmerkt; op vier dagen tijd hebben meer dan 200 groepen op 7 verschillende podia op het Plaine de la Machine à Feu opgetreden, werd het bezoekersrecord gebroken, was de programmatie van uitzonderlijke kwaliteit en onderscheidde het festival zich van andere grootschalige evenementen.

Al 25 jaar bouwen we, samen met onze bezoekers, editie na editie, aan een unieke plek, een ongeziene sfeer en een magische harmonie. Meer dan een evenement, is Dour Festival een hechte community die zich vormt met twee passies als bindmiddel: muziek en het plezier van samen (be)leven. In 2014 snijdt Dour Festival een nieuwe kwarteeuw aan, immer in de geest van ontdekkingen en ontmoetingen. De ticketprijs blijft dan ook meer dan democratisch voor een festival van deze omvang.

We zijn verheugd om Phoenix aan te kondigen als eerste grote naam voor het festival. Sinds hun komst op Dour in 2001, heeft de groep een opmerkelijk parcours afgelegd, inclusief spelen op de grootste festivals ter wereld. Ze zullen de Last Arena afsluiten op dinsdag 20 juli. Op die dag krijgen ze het gezelschap van een andere grote naam: Boys Noize komt exclusief zijn nieuwe show voorstellen.

De derde groep die zijn komst naar Dour bevestigt is niemand minder dan Girls in Hawaii. Zijn presenteren hun geweldige nieuwe album Everest. LFO moest vorig jaar annuleren wegens problemen met zijn materiaal. Hij komt zich dit jaar verontschuldigen en - zoals reeds beloofd in 2013 - iedereen van z'n sokken blazen. Last but not least ook stevige rock'n'roll in Dour met King Khan & The Shrines.

Dit jaar verwelkomen we jullie graag op 17, 18, 19 en 20 juli voor een festival boordevol muziek, liefde en feest. De camping opent dit jaar haar deuren op woensdag 16 juli.

Early Bird-tickets vanaf vandaag te koop. 

Vanaf woensdag 11 december om 13u, gaan de combitickets + camping in verkoop aan 112 EUR in plaats van 127 EUR (een korting van 15 EUR per ticket). Vanaf 1 januari, zullen de tickets 119 EUR in plaats van 127 EUR kosten (een korting van 8 EUR per ticket), en dit tot 31 maart 2014. Meer info: www.dourfestival.be/tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
26ste editie Dour
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over