Alle wegen leiden naar Dour, van straten vol muziek tot snelwegen overlopend van liefde via groene wandelpaden...

Zachte mobiliteit, lokale aroma’s, een vernieuwd sorteerproces, comfortvoorzieningen, energie-innovatie, enz. Op deze 31ste editie, van 10 tot en met 14 juli 2019, worden tal van duurzame acties georganiseerd die de festivalgangers zullen begeleiden gedurende hun verblijf. Nieuwe projecten zien het daglicht deze zomer, klaar om ontdekt te worden.

Al meer dan drie decennia lang zakken jaarlijks zakken tienduizenden festivalgangers in juli samen af naar de festivalweide van Dour. Vijf dagen muziek (sedert 2015) op een gloednieuw terrein (sinds vorig jaar) waar meer dan 200 artiesten samenkomen voor de 31ste keer deze zomer. Maar naast muziek zijn er heel wat andere aspecten die een aanpak verdienen, zodat het geheel functioneert als een goed geoliede machine. De organisatoren houden zich al sinds meerdere edities bezig met vraagstukken omtrent milieu, welzijn van de muziekliefhebber en toegankelijkheid. Terwijl de straten zich vullen voor een groenere toekomst, zet Dour Festival zijn acties uit het verleden voort en werkt het festival nieuwe projecten uit.

« Vandaag is het programmeren van goede bands niet meer voldoende, het is het totaalconcept die de festivalgangers aanspreekt” legt de directeur van Dour Festival, Damien Dufrasne, uit.“De jeugd, net zoals bij de klimaatmarsen, verwacht concrete acties. Korte voorzieningsketens, ecologische en ludieke activiteiten, een doordacht gebruik van bronstoffen… In 2014 namen we de beslissing om al deze thema’s te bundelen en te laten beheren door één organisatie: de vzw 3D. Haar missie is om elk jaar een steeds groener festival aan te bieden. »

We nodigen je uit om alle nieuwigheden rond deze thematiek te ontdekken terwijl we het traject volgen van een festivalganger volgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
10 - 14 juli 2019
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over