Na meer dan zes maanden intens werk, meer dan 60 000 km reizen, honderden concerten, ongeveer 10 000 e-mails en 230 bevestigde groepen, is het hele festivalteam erg blij het complete programma van deze 26e editie voor te stellen!

De karakteristieke affiche wordt gevuld met erg mooie namen. Dour Festival schotelt alweer een unieke, alternatieve en knetterende programmatie voor, waarbij het evenwicht tussen mythische artiesten, helden en legendes enerzijds en nieuwe ontdekkingen en verscheidenheid anderzijds, erg belangrijk blijft. Deze editie zal nogmaals het verfrissende en baanbrekende karakter van het Dour Festival onderlijnen.

Voor de Last Arena zijn we blij de terugkomst van zowel Cypress Hill als Wihtin Temptation aan te kondigen. De Dance Hall was vorig jaar een maatje te klein, dus zullen we dit jaar Bonobo een welverdiende plek op de Last Arena aanbieden, voor zijn downtempo vibes.

U danst graag? Chromeo en Hercules & Love Affair beloven er een spetterend dansfeest van te maken! Zij worden vergezeld van D-Bangerz en de helden van het turntablism A-Trak, die een oldschool hiphop-set zullen brengen. Nieuw te ontdekken: Crash vertegenwoordigt de Belgische scene met zijn Future Beats. Ook Joker vs Swindle en Plastician vs Hatcha feat. Crazy D tekenen present voor twee top-back to back-sets vol Grime, UK Bass en Roots of Dubstep.

De pop-, rock- en folkaffiche wordt erg verstevigd met de bevestiging van Blonde Redhead, Cheveu, Kadebostany, Johnny Flynn & The Sussex Wit, Frànçois & The Atlas Mountains, FùGù Mango, Son Lux, Moaning Cities, Lisa Leblanc en The Tangerines.

Het Lefto-podium sluit op zaterdag in schoonheid af met Jonwayne, BadBadNotGood en MadlibMetal & Hardcore-gewijs wordt de line-up aangevuld met Stand For Truth, Diablo blvd, Rykers en CorbillardOm af te ronden, mogen we zeker Cairo Liberation Front en Dengue Dengue Dengue! Niet vergeten, die ons de muzikale revolutie die zich afspeelt in Egypte en Peru, komen bewijzen.

Zo, de volledige affiche, wij branden alvast van ongeduld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over