De dagen tot Dour Festival laten zich nog enkel tellen in tientallen. De namen, daarentegen, vermenigvuldigen zich zienderogen, en bewijzen keer op keer de diversiteit van de programmatie. De zomer belooft zinderend warm te worden, en deze editie één van de beste ooit: een ervaring die enkel Dour je kan bieden.

Hip-hop is één van de meest populaire genres die het Plaine de la Machine à Feu de voorbije jaren hebben doen daveren. Dour Festival maakt er een erezaak van de beste vertegenwoordigers te programmeren. Jong, Amerikaans en talentvol: Mac Miller vervoegt een reeds knallende programmatie op de Last Arena, met genregenoten Raekwon (Wu-Tang Clan) en NAS (en zijn mythische Illmatic). Andere verrassing: nadat hij vorig jaar zijn optreden moest annuleren, heeft Freddie Gibbs ons beloofd dit jaar te komen verblijden in de Jupiler Boombox.

Een andere grote naam dit jaar, de Zweden van The Hives, die de liefhebbers van onversneden rock-'n-roll komen verwennen op de Last Arena, terwijl aan de reggaekant Clinton Fearon & Boogie Brown Band uw hart komen verwarmen. Dubgewijs, is de affiche van vrijdag volledig, met de bevestiging van Congo Natty feat. Congo Dubz & Tenor Fly.

Cyber Punk, Industrial Metal, batcave... nogal wat termen die het genre van Punish Yourself illustreren, atypisch en erg stevig. Samen met Aborted, Stick To Your Guns, Tagada Jones en Resistance bestormen ze de Cannibal Stage. Rockliefhebbers kunnen hun hart dan weer ophalen met Deap Vally, Apaches, Romano Nervoso en Psycho 44.

Zin om te dansen? Maak je maar al klaar voor Tale of Us en Addison Groove, en ook Boddika maakt er een erezaak van iedereen aan het bewegen te krijgen. Kent u Mr. Carmack al? Hij zal je meenemen op een ongeziene muzikale reis. Hij vervoegt Ta-Ku op de chill-, hiphop- en positive vibes-affiche. Trippy Turtlezal dan weer een aanslag plegen op al je zintuigen. De drum'n'bass-line-up wordt nòg verstevigd met de bevestiging van Majistrate, Audio feat. MC GQ en The Offenders.

Belgische parels ontdekken, kan je doen met Rocket Ship en Dalton Télégramme. En omdat we ook nog wat lekkers voor het laatst willen houden, komt er nog een flinke lading namen aan. Grote verrassingen die fans van alle genres in vervoering zullen brengen. Vertrouw ons, en koop zo snel mogelijk je ticket, zodat je er zéker bij bent deze zomer!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour 2014
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over