Aminé, Camelphat, Ice Spice, Isha & Limsa D’Aulnay, The Libertines, Oscar and the Wolf, Protoje, 999999999 en meer… Dour Festival kondigt meer dan 50 nieuwe artiesten aan voor de editie van 2024!

Een week na Valentijnsdag - met alle mooie beloften, liefdesbetuigingen of teleurstellingen - onthult Dour Festival een nieuwe golf artiesten om toe te voegen aan zijn enorme line-up.

Aminé en Ice Spice, twee van de meest toonaangevende Amerikaanse rappers van de afgelopen jaren, vormen nu al twee van de hoogtepunten van het festival van dit jaar.

Om niet achter te blijven bij de nieuwe golf van Franstalige rap, bereidt Dour Festival zich voor op de komst van Isha & Limsa D'Aulnay, die een van de heetste collabs van de afgelopen maanden hebben gemaakt, de Parijzenaar Guy2Bezbar, het Senegalese lid van 667 Osirus Jack, de terugkeer van Zamdane, het gezamenlijke project van Angie & Lazuli, de emo R&B breakcore van Lazza Gio en Malo. De meest 'choo' artiest in Spaanse R&B, Raphie Choo, rijzende ster Sadandsolo, het Britse Berwyn en de dancehall R&B van SadBoi zullen ook van de partij zijn.

AAN 130 BPM OP DE GAS STAMPEN

Met zijn gigantische schermen en techno-, trance-, rave-, house- en basmuziekbeats pakt Dour Festival uit met een nieuwe reeks artiesten die het podium van De Balzaal en de geluidssystemen Labo, Petite Maison dans la Prairie en Boombox (by night) zullen veroveren. Het Britse duo Camelphat, met hun 20-jarige tech-house carrière, de warehouse techno van Nederlandse superster Reinier Zonneveld, het Italiaanse duo 999999999 en hun snelle techno, en het Berlijnse duo DJ Heartstring en hun trance remixen zullen ons laten zien dat mixen met twee paar handen altijd leuker is. Het Poolse VTSS maakt een comeback op Dour, terwijl de industrial van Basswell, de acid techno van Courtesy, Daria Kolosova's harde techno, België's Helena Lauwaert en Milo Spykers en de mentalcore van het duo Spice Up! voor de allereerste keer Dour Festival zullen aandoen. Naar het schijnt heeft hij al op alle beste edities van het festival in de line-up gestaan, dus Farrago keert terug naar de Balzaal die hij intussen goed kent. OJOO en Mankiyan zijn ook van de partij, dit jaar met een B2B-set die je niet mag missen.

De elektronische UFO's van eenmansband Mezerg en Amnesia Scanner, specialisten in experimentele, gelaagde en gedeconstrueerde muziek, zullen ons omver blazen. Sam Quealy, de techno popsensatie van dit jaar, en haar onstuimige refreinen zullen ons laten zien wat haar de Queen of the Night maakt, terwijl Salome haar positie als de nieuwe hyperpopsensatie van België zal verdedigen.

Het onclassificeerbare Interplanetary Criminal, met hun UK garage en jungle, de dubstep van de Londenaren Hamdi, Kara en Koven, zullen met Remzcore & hun frenchcore ook van de partij zijn in juli.

LEGENDARISCHE GITAREN EN INDIEMUZIEK VAN ELKE SLAG

Carl Barât, die in 2015 met The Jackals naar Dour kwam, is dit jaar terug met Pete Doherty en zijn band The Libertines. Oscar and the Wolf, de befaamde kampioen van de Belgische pop, maakt eindelijk hun debuut op Dour Festival. En terwijl de Turkse band Altın Gün eindelijk zijn comeback maakt aan de voet van de windmolens, maken ook andere Belgische indiemonumenten hun comeback: Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en Girls in Hawaii. De post-punk van Astéréotypie en Billy Nomates, de punk van Chevalier Surprise, de instrumentale elektronica van Jean-Paul Groove, de iconische Franse metalband Lofofora, het lo-fi jazzduo O. en de punk- en indierock van Rendez-Vous en Talk Show.

Tot slot zal de reggae revival scene vertegenwoordigd zijn door Kabaka Pyramid en Protoje en Queen Omega, vergezeld door The Royal Souls, komt hun 'Red Gold and Green' cultuur verdedigen en zich aansluiten bij de ongelooflijke line-up van Dour Festival.

Deze artiesten vervoegen eerder aangekondigde namen zoals Amelie Lens, Bizkit Park, Bicep present CHROMA AV DJ Set, Creeds Live, Chippy Nonstop, CHASE & STATUS Live, Dinos, Ezra Collective, Four Tet, Gazo, Honey Dijon, Justice, James Blake, Josman, Kekra, Kaaris presents Or Noir, Luidji, MJ Nebreda, Netsky, Nia Archives, Oguz, Obongjayar, Puggy, Rema, Paula Temple b2b SNTS, Subtronics, Skepta, SCH, The Blessed Madonna, TRYM presents MILLENIUM A/V Show, Zaho de Sagazan en veel meer!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over