De dourstalgie groeit nu officieel naar zijn climax toe. En dit is dourstalgie XXL, want op deze dag om klokslag 12 uur hadden de campings van Dour Festival de deuren moeten openen en zou onder de windmolens weer de mythische kreet ‘Doureuuuh’ weerklinken, uit volle borst geroepen door de festivalgangers die toestromen, de rugzak op de schouders en vol ongeduld uitkijkend naar 5 dagen vol liefde en muziek.

Dit jaar kan het festival niet doorgaan. Sommigen grijpen terug naar de feed van juli 2019 om het gevoel dat het festival teweegbrengt op te roepen, anderen houden de moed erin door zich vanaf nu op de programmatie van 2021 te storten, de eerste namen zijn immers al bekend. Het doet pijn, daar kunnen we niet omheen, maar om ervoor te zorgen dat de festivalgangers zich in deze moeilijke periode minder eenzaam voelen, en omdat Dour een festival is dat liefde hoog in het vaandel draagt, heeft het festivalteam beslist een nieuwe naam aan te kondigen.

Twee keer eerder is het al misgegaan, het was dus ondenkbaar dat A$AP Rocky in 2021 niet op de affiche zou staan. En hoera, het is allemaal geregeld, het creatieve hiphopgenie zal in juli 2021 optreden in The Last Arena, en dat op woensdagavond. Doorgaans programmeren we de main stage van donderdag tot zondag, maar omdat de editie 2020 niet kan doorgaan, hebben we beslist om de affiche van het grootste podium uitzonderlijk 5 dagen lang vol te stouwen met toptalenten.

Wie zin heeft, kan diezelfde avond ook een kijkje gaan nemen in de Red Bull Elektropedia Balzaal, waar Carl Cox draait, en in de nieuwe danstempel, La Chaufferie, zal AZF de mensen uit hun dak doen gaan.

En er zit nog meer goed nieuws aan te komen! Morgenmiddag mogen we nog een nieuwe naam bekendmaken voor de editie 2021, die echt fenomenaal belooft te worden.

Nog 363 keer slapen…

Super early-bird tickets zijn nu te koop op dourfestival.eu/tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: