Casseurs Flowters (OrelSan et Gringe), Joey Bada$$, Foreign Beggars, Little Dragon, Klaxons, Gui Boratto, Mount Kimbie, Mad Caddies, The Slackers, Only Crime, Chet Faker, Ta-Ku, Deen Burbigo, Jagwar Ma, Breton, Bombay Show Pig, Admiral T, David Rodigan Mbe, Soom T & J*Star, Brain Damage meets Vibronics, Etherwood, Koan Sound bevestigd voor de 26e editie!

De geliefden onder ons zijn allicht nog van hun valentijnsweekend aan het bekomen, tijd voor ons om jullie eraan te herinneren dat het Dour Festival voor Liefde met hoofdletter L staat. Een liefdesverhaal dat al meer dan 25 jaar duurt. En een team dat onafgebroken werkt om de passie levendig te houden, en van elke editie een uniek en intens moment te maken. 22 namen worden toegevoegd aan de affiche: veel testosteron en spieren, vergezeld van de vetste beats.

Over Valentijn gesproken, moeten we denken aan een specifiek refrein... dat van OrelSan. Hij komt terug naar het festival, dit keer met zijn oude vriend Gringe en hun spiksplinternieuwe project: Casseurs Flowters. Nog zo'n verse vis: de uitzonderlijke komst van de jonge, Amerikaanse belhamel Joey Bada$$, die z'n nieuwe plaat komt voorstellen die in 2014 verwacht wordt. Een van de meest gevraagde groepen ter wereld, Foreign Beggars, keren weer, steviger dan ooit.

Nog oude bekenden, Little Dragon en Klaxons, die beiden op het punt staan een nieuw album uit te brengen. Gui Boratto moeten we eigenlijk niet meer voorstellen, met zijn zwoele Braziliaanse klanken, vermengd met een vleug Berlijn. Mount Kimbie komt iedereen verblijden met hun zachte en positieve songs.

Hello Australia! Soulman 2.0 Chet Faker, wiens stem al meerdere Flume-songs heeft gesierd, de geniale beatmaker Ta-Ku en het psychedelische duo Jagwar Ma... alleen al het idee doet ons dansen. Eerste keer ook voor Breton, waarbij het enige Franse hun naam is, en Bombay Show Pig. Over Frankrijk gesproken: ook Deen Burbigo en Admiral T komen voor het eerst ten dans spelen.

Liefhebber van jamaïcaanse muziek: David Rodigan Mbe, zijn passie kent geen grenzen; van de Jamaïcaanse dancehalls, over New-Yorkse undergroundclubs, tot op het Plaine de la Machine à Feu, waar hij iedereen zal voorbereiden op de Mad Caddies en The Slackers. De Cannibal Stage ontvangt Only Crime, band van Russ Rankin van Good Riddance, wiens melodische hardcore voor een verschroeiende namiddag zal zorgen.

Als we ze klein noemen, bedoelen we enkel haar gestalte: de dub-prinses Soom T wordt vergezeld van haar vriend J*Star, terwijl de Franse en Engelse dubscene elkaar ontmoeten in Brain Damage meets Vibronics. Genres laten samensmelten, daarvoor hebben we dan weer Koan Sound, een unieke en wervelende sound. We verwelkomen ook de beloftevolle Drum'n'Bass-producer Etherwood.

Zoals we reeds zeiden... Dour draait om Liefde. En als deze cocktail je hart nog sneller doet slaan, wacht dan maar af, want we hebben nog heel wat in petto de komende weken.

Meer info: dourfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: