Na het onverhoopte succes van “What If I Can”, een song die eigenlijk was bedoeld als eerste teasertrack uit het nieuwe album “Heart of a Mother”, lost Douglas Firs nu een eerste échte officiële single: “One Day”.

Laat het ons voor één keer eens eerst over de video hebben, want dat is toch een bizar verhaal: Douglas Firs kon voor deze single samenwerken met een gerenommeerde regisseur uit L.A. die eerder al muziekvideo’s maakte voor Bloc Party, Norah Jones en de enige echte J.Lo, maar... na het posten van een teaser zondagavond kwam er een bericht binnen van een van de personages uit de clip, die niet wilde dat hij online zou gaan en woorden als “lawyer” en “sue” gebruikte. Lang verhaal kort: deze video ga je niet te zien krijgen. Maar een clip is er wél. Gertjan nam zijn camera, filmde thuis een hartverwarmend moment en maakte zo een video over waar deze song echt om draait: hoop. En liefde, baby!

Dan de muziek. “One Day” is een mooi voorbeeld van de sound die je mag verwachten op “Heart of a Mother”: het resultaat van maandenlang schrijven en schaven van een muzikant in lockdown op zijn zolderstudio. De gitaren, synths, vocals en percussie zijn vaak de eerste demo-opnames van Gertjan, aangevuld met bas en drums van trouwe bandleden Simon Casier en Laurens Billiet.

De mix werd gedaan door Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) in Louisville, Kentucky. De mastering door Fred Kevorkian (White Stripes, Black Keys) in New York.

‘Voor mij schept dit nummer het scenario van een perfecte toekomst tussen 2 mensen’, zegt Gertjan, ‘al wat zou kunnen zijn, als dat niet te mooi was om waar te zijn: “And we’ll dance all night to Crimson & Clover. We’ll have a dog”... ’

HEART OF A MOTHER wordt gereleased op Arlette Records/N.E.W.S. op 27 Aug ’21.

EXTRA: Er komt een exclusieve 7 inch vinyl voor One Day, met als B-track Traveling Man: een nummer van bevriende singer- songwriter Lydia Cole uit Nieuw-Zeeland, in de versie van Douglas Firs. Deze B-track zal niet digitaal, noch op het full album verschijnen, en is dus enkel beschikbaar op deze 7 inch vinyl.

LIVE
16/10 @ AB, Brussel

Bekijk de video HIER.
Beluister de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over