Douglas Firs is aan een boerenjaar bezig. Vorig jaar brachten ze hun fel bejubelde derde album Hinges of Luck uit, en sindsdien was frontman Gertjan Van Hellemont zo goed als non-stop onderweg. Met zijn vrienden/topmuzikanten die Douglas Firs vervolledigen: Simon Casier(Balthazar), Laurens Billiet en grote broer Sem. Of met die andere band, waar Douglas gitaren en keys bij speelt: The Bony King of Nowhere.

De Hinges of Luck tour begon in een weken op voorhand uitverkochte AB Club en trok langs o.a. De Roma, Nest Gent, De Casino, Paradiso Amsterdam, ... de lente in, om daar door grote zalen in Nederland te touren als support voor Triggerfinger. Singles Hannah en Judy maakten zich klaar voor de zomer, en die kwam er ook.

Samen met het meer ingetogen How Can You Know? (dat Bazartman Mathieu Terryn na het horen op de radio subiet op zijn Instagram deelde) klonken ze op o.a. Dranouter, Cactus Festival, Labadoux, Linkerwoofer, Boomtown en zo de herfst in, richting opnieuw die AB, maar dan de grote AB deze keer.

Die komt er nu voor de eerste keer aan voor deze band, op 18 december. Spannend? Spannend. De band die intussen zo op elkaar is ingespeeld, lost nu een gloednieuwe live EP. Het plezier waarmee deze muzikanten samen spelen, spat ervan af.

Voor de jongeren: het concept ‘live-album’ dateert uit eind jaren 60, en werd algemeen gezien als een kers op de kroon van het werk van een artiest, een band die al x aantal studio-opnames op het palmares heeft, maar die bijzondere energie en de magie die op een podium heerst wil capteren om te delen met fans.

Zo ontstonden de legendarische live-albums van ondermeer Jimi Hendrix (Band of Gypsies), Neil Young (Live Rust/ Rust Never Sleeps), Bob Dylan en Cheap Trick (At Budokan), Thin Lizzy (Live & Dangerous), Townes van Zandt (Live at the Old Quarter), Wilco (Kicking Television), The Band (The Last Waltz), Jackson Browne (Acoustic), Little Feat (Waiting for Colombus), Crosby Stills Nash Young (4 Way Street), Johnny Cash (At Folsom Prison), The Who ( Live at Leeds), Talking Heads (Stop Making Sense) en vele anderen.

A LIVE EP - 5 tracks, opnames gemaakt op Cactus Festival, Dranouter Festival, Boomtown en AB Brussel. Luister hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over