Deze Nederlandse singer-songwriter met Israëlische roots kent u ongetwijfeld van zijn monsterhit "Home" die in 2014 alle mogelijke hitlijsten veroverde. Nadat Dotan ruim twee jaar van de radar verdween, is hij terug. En hoe! Hij bracht het nummer "Numb" uit. En hij is nog steeds zoals we hem kennen. Poprock met een vleugje Indie, moeten we meer zeggen?

Na een concerttour door de States in het voorjaar 2020, tekent hij op 2 mei present op Labadoux

SMARTSCHADE

Een juiste beschrijving is er voor Smartschade nog niet uitgevonden. Wel nemen ze een diepe duik in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied: smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, precieze parels en slempige slapstick. Smartschade verwarmt de kilste theaterzalen, laat menig hart sneller slaan en veroorzaakt hier en daar ongetwijfeld een hoge bloeddruk met smachtende vocalen en vingervlugge riedels..

Smartschade bestaat uit een indrukwekkende bezetting klinkende namen: Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski , Jan De Smet, Wouter Berlaen , Ad Cominotto en Stoy Stoffelen.

Niet te missen!

THE GOLDEN GLOWS

In 1952 liet beeldend kunstenaar, experimenteel filmmaker en voltijds excentriekeling Harry Smith 'The Anthology Of American Folk Music' (Folkways Records) los op de wereld. Het meesterverzamelwerk met 84 songs die hij uit zijn persoonlijke collectie 78 toerenplaten puurde, wordt beschouwd als dé bijbel van de Amerikaanse folk. Zeg maar, het equivalent van 'The Great American Songbook'.

Harry Smiths verzamelaar sleepte maar liefst drie Grammy Awards in de wacht en wordt door Rolling Stone beschouwd als één van 'The 500 Greatest Albums Of All Time'. Beck, Bob Dylan, en Elvis Costello zijn absolute bewonderaars. Net als The White Stripes en Nick Cave.

Gesteund door virtuoze synths, massieve grooves en elektronische soundscapes, brengt de Antwerpse band The Golden Glows het verzamelmeesterwerk van Harry Smith tijdens Labadoux helemaal naar de 21e eeuw. Inspiratie om de popmuziek van toen nieuw leven in te blazen, vinden ze in de popmuziek van vandaag. De band is het levende bewijs dat Smiths obscure Americana anno 2019 sexy, opwindend en bijzonder relevant kan klinken.

Verwacht een show die gitzwart glinstert. Een must-see en een absolute aanrader!

MUYAYO RIF

De mannen van Muyayo Rif staan al meer dan 10 jaar op een podium en zijn van alle markten thuis. Punk, ska, Latin of rock, alles in hun eigen Spaanse jas. Het kleurrijke achttal brengt vrolijke melodieën waar invloeden van de Balkan, electroswing en zelfs disco in terug te vinden zijn. Meeslepende nummers die ongetwijfeld nog dagenlang in je hoofd blijven zitten!

JAUNE TOUJOURS

Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek tot ver buiten de landsgrenzen. Ze kaarten verschillende sociale problematieken aan en het politieke systeem wordt vlot op de korrel genomen. Muziekrecensent Philippe De Cleen beschrijft ze als energiek, open-minded en vol van charisma. Ze brengen een beresterke hutsepot van genres, motieven en stijlen. Voeg daar een grote snuif Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent.

LIEVEN TAVERNIER

Lieven Tavernier was lang het best verborgen geheim van Nederlandstalige singer-songwriters. Toch kreeg hij de voorbije maanden alle spots op zich met het boek EERSTE SNEEUW en de bijhorende CD GEEN KWAJE VRIENDEN. Deze CD werd ingezongen door illustere namen zoals Gabriel Rios, Raymond, Isolde Lasoen, Roland, ...

EERSTE SNEEUW kent u natuurlijk als de klassieker van Jan De Wilde. Een misverstand, het is een nummer van Lieven evenals die andere 'hit' DE FANFARE VAN HONGER EN DORST. Tijdens zijn carrière heeft hij een meesterlijk repertoire neergeschreven. Onder begeleiding van twee topmuzikanten komt hij jouw hart verwarmen met bloedmooie nummers die een zucht van herkenning met zich mee brengen.

KRAKIN' KELLYS

Wat krijg je als je Ierse Rock n' Roll samen gooit met Amerikaanse Punk? Krakin' Kellys! Een Belgische band die ontstaan is in een unieke setting, ergens tussen Dublin en Hollywood. Punk-rock riffs in combinatie met Ierse rebellie, heftige baslijnen samen met fluiten, doedelzakken en een accordeon. Een mix die ervoor zorgt dat niemand stil kan blijven staan.

DRIES

Wie al eens een song van Dries hoorde of hem live zijn gitaar zag aanslaan weet het al: deze Belgische singer-songwriter laat je niet onbewogen. Zijn doorleefde stem en rauwe nummers zorgen ervoor dat je snel verkocht bent. Dries weet waar hij mee bezig is; geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken. Hij slaagt er in om iedereen te raken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Labadoux
Datum: 
1 - 3 mei 2020
Locatie: 
Ingelmuster

Reservatie:

Meer over