De liveshows van So You Think You Can Dance in Lint gaan in volle vaart richting derde liveshow op zondag 12 april 2015. Na amper twee liveshows nam de jury al afscheid van zes dansers: Nadine, Sarah en Adil in de eerste en Leen, Andrew en Kevin in de tweede liveshow. Nu zondag staat de top 14 aan de aftrap van een nieuwe liveshow met deze keer niet vijf, maar zeven koppelchoreografieën én met een gastoptreden van singer songwriter Dotan. De groepschoreo is een act op een speciale versie van zijn hit Hungry, wat de zanger in hoogsteigen persoon kwam vertellen aan de top 14.

Groepschoreo met singer songwriter Dotan

Dotan brengt een speciale versie van zijn tweede hit Hungry samen met de top 14. Voor hen is het meteen de groepschoreo in de derde liveshow, die ze brengen terwijl Dotan de hit live met hen brengt. Hoewel ze de act brengen voor een bomvolle zaal en bij uitbreiding voor heel Vlaanderen en Nederland, was het ooit anders voor Dotan. Hij had enorm veel last van podiumvrees en is ooit begonnen met optredens… in woonkamers. Zijn allereerste album 7 Layers lanceerde Dotan unplugged in de living bij mensen thuis. Het decor en de setting van de groepsact in de liveshow is dan ook die van een huiskamer.

In Vlaanderen en Nederland is Dotan een grote ster dankzij zijn hits Home en Hungry. Home stond een tijdje op 1 in de Vlaamse hitlijst en is inmiddels zelfs goed voor platina in België. Hungry stond na amper twee weken al in de top 10 van de hitlijsten in Vlaanderen, wat ongezien is op zo’n korte tijd. Na de huiskameroptredens speelt Dotan nu voor uitverkochte concertzalen in Vlaanderen en Nederland, waaronder een uitverkochte AB en Trix. Deze zomer staat hij bovendien op de affiche van Rock Werchter.

Wie het album van Dotan met de single Hungry wil ontdekken, kan de preview beluisteren via deze link.

Top 14 strijdt om plekje in volgende liveshow

Naast de groepschoreo krijgt de kijker in de derde liveshow ook zeven duochoreografieën te zien. Vijf van de zeven koppels zijn in tact gebleven, waaronder beloftevol koppel Julie en Malik. Zij mogen zichzelf deze week bewijzen met een hiphopchoreografie van Yves Ruth op het nummer Elastic Heart van Sia. Ook Roger en Manuella wisten de jury vorige week te verbazen. Zij brengen nu een Weense Wals van choreograaf Peter Bosveld op het nummer I’m With You van Avril Lavigne. Na de succesvolle jazz van Dieter en Nina, mogen zij zich nu bewijzen met een pittige samba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op het nummer Papi van Jennifer Lopez. Fabio en Marrit worden beiden uit hun comfortzone getrokken met een disco van Laurent Flament op Turn the Beat Around van Gloria Estefan. Ten slotte staan er vanaf zondag twee gloednieuwe danskoppels: Dane en Gill leren elkaar beter kennen als danspartners tijdens de hiphoptrainingen van Vincent Vianen op Take U There van Kiesza. Jorge en Morgane doen hetzelfde tijdens de lessen van choreografe modern Julie Magneville-Auger op El Tango de Roxanne van de Moulin Rouge.

Kijkers stemmen nog steeds op hun favoriete koppel door te sms’en naar 6620. De drie koppels met de minste stemmen van de kijker keren op het einde van de show terug met een Dance For Your Life. Van die zes dansers kiest de jury er twee uit voor wie het So You Think You Can Dance-verhaal eindigt bij liveshow 3 op zondag 12 april 2015 om 19.55 bij VTM.

De volledige afleveringen van So You Think You Can Dance kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: