Els Verhaeren

Wie in was voor weer een avondje metal kon vrijdag afzakken naar de Kempen. In Olen wordt dit weekend terug Olensfest georganiseerd. Als headliner op vrijdag hadden ze dé Queen of metal Doro kunnen binnen halen, een graag gezien én gehoorde zangeres in de metalwereld.

Wie er al vroeg op de avond bij kon zijn kon al stevig headbangen op de openingsact Schizophrenia. The Maverick Renegades lieten meteen weten waarvoor ze stonden met ‘We Play It Loud’. Olensfest zorgde voor wat thrashmetal met het Belgische Leave Scars.

Maxxwell, een vijfkoppige hardrock-metal band uit Zwitserland, speelden o.a. ‘Man Of Steel’. De energieke zanger had enkele T-shirts mee voor hun fans waarvan er regelmatig eentje in het publiek gegooid werd. Maxxwell heeft een nieuwe EP “XX” gemaakt waarvan ze o.a. 'Independent' speelden. De EP zal in oktober uitgebracht worden. Tijdens 'Nothing Changes My Mind' deed het publiek zijn best om mee te zingen. Ze sloten af met 'Queen of the Night'.

Met Rage had Olensfest wat “oude rotten” uit de metal binnen gehaald. De Duitse band is al meer dan 30 jaar bezig en heeft meer dan 20 albums uitgebracht. Het werd een trip door de jaren heen met o.a. 'Days of December' en 'Solitary Man'. Het Olense publiek liet zich goed horen op afsluiter 'Higher Than the Sky', met een toetje van 'Sweet Home Alabama' en 'Holy Diver'.

Op Olensfest wordt er afwisselend in de tent (hoofdpodium) en buiten op de Jupiler stage gespeeld. Telkens zie je dan ook de mensenmassa verhuizen. Zo ook toen FireForce op de Jupiler stage van start ging. Deze Belgische metal band zorgde daar voor stevig gitaarwerk.

De fans van Doro kwamen echter op tijd terug de tent in om een goed plaatsje te hebben voor hun Queen of metal. De voormalige zangeres van Warlock heeft er al een heuse carrière op zitten met meer dan 10 miljoen verkochte platen. Ze weet nog altijd hoe ze een goede metal show moet brengen en startte daarmee met 'Earthshaker rock'. De sympathieke Duitse heeft al jaren dezelfde band met fantastische muzikanten, samen straalden ze een en al energie uit. Doro bracht een ode aan haar goede vriend Dio en heel speciaal ook aan Motörheads Lemmy Kilmister (Doro droeg een Motörhead T-shirt) met het nummer 'Without You'. Samen met 'Für Immer' liet ze zien hoe mooi en intiem metal ballads wel kunnen zijn. Het publiek op Olensfest genoot er van en dat lieten ze duidelijk horen. Tijdens 'Out of Control' kregen we nog een drumsolo van Johnny Dee die op veel interactie met het publiek kon rekenen. Dat publiek reageerde ook zeer enthousiast wanner ze Judas Priest's 'Breaking The Law' brachten. De tent van Olensfest was jammer genoeg maar voor de helft gevuld geraakt, maar wanneer het publiek de zong voor zich kregen tijdens 'All We Are' leek alsof ze volledig vol stond. Er werd een gitaar, gesigneerd door Doro, geveild voor maar liefst €6000 ten voordele van het Kinderkankerfonds.

Daarna was het nog de beurt aan Fleddy Melculy. Vlaamstalige metal, met een vleugje protest tegen de niet-metalheads die Metallica t-shirts kopen in den H&M. Veel moshpit plezier voor de liefhebbers. Het duo van Goe Vur in den Otto mocht de eerste dag van Olensfest afsluiten. Vandaag, zaterdag 17 september, gaat Olensfest nog verder met feesten. Een beetje rustigere rock met o.m. Nazareth en Guy Swinnen, maar ook wel eens wat stevigere punkrock met the Kids.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: