Een greep van Nederlands meest beruchte rockmuzikanten heeft zich verzameld in DOOL, een dark rock band bestaande uit de ritmesectie van The Devils Blood met aan het hoofd Ryanne van Dorst (Elle Bandita). De band, verder bestaande uit gitaristen Nick Polak (Gold), Reinier Vermeulen (The New Media), bassist Job van de Zande (The Devils Blood, Malkovich) en drummer Micha Haring (The Devils Blood) is de belichaming van pure, rauwe energie. DOOL introduceerde zichzelf eerder dit jaar met de bloedstollende single Oweynagat en een meeslepend optreden op Roadburn 2016.

Op 17 februari presenteert DOOL haar debuutalbum Here Now, There Then via Prophecy Records. Het album is geproduceerd door Pieter Kloos (The Void Studio, Eindhoven). Op de cover siert een prachtige foto van fotograaf Pim Top De eerste single van het album verschijnt vandaag.

Beluister She Goat op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lu7W1-rcFdk

Thematisch vat Ryanne van Dorst het album samen als: ”Een album over droom, ambitie en doorzettingsvermogen. Het gaat over grenzen overstijgen, het veranderen van gedragspatronen en het verwoesten van stygma’s. Here Now, There Then is een mantra voor wie het ook maar nodig heeft. Het staat in de schemer tussen realiteit en fantasie. Een fabelachtig verhaal tegen de achtergrond van het alledaagse.”

DOOL toert begin 2017 door Nederland en Duitsland.​

All those who wander are DOOL.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over