Voordat Donna Blue naar Amerika gaat brengen ze een EP met vijf nummers uit

Na de release van single ‘Desert Lake’ afgelopen najaar, brengt retro pop band Donna Blue nu single ‘Billy’ uit. Samen met de single kondigt de band ook een nieuwe EP aan, welke uit komt op 6 maart. Afgelopen jaar speelde Donna Blue op Reeperbahn Festival en tourden ze door Spanje. Dit jaar staan ze op SXSW, Austin en The New Colossus Festival, New York City, nadat ze vorige week ook al op Eurosonic stonden. Voordat de band naar de VS gaat spelen ze nog twee shows in Nederland, eerst in V11, Rotterdam (05/03) en een dag later in De Nijverheid, Utrecht (06/03). ‘Billy’ is nu overal beschikbaar, samen met een unieke lyric video. Tickets voor de shows zijn verkrijgbaar via www.snowstar.nl/shows.

Het creatieve duo achter Donna Blue, elkaars muze, grote liefde en bandlid, speelt zwoele indiepop beïnvloed door sixties yé yé, Lynch-films en oude Hollywood-romantiek. Ze brachten tot nu toe twee 7 inch EP’s uit. Een van de nummers op deze EP’s was Sunset Blvd, het nummer dat door niemand minder dan Elton John gedraaid werd in zijn Rocket Hour radioshow op Apple Music.

Nieuwe single ‘Billy’ is eigenlijk een liedje over l'amour fou die mis is gegaan. Het duo over het nummer: "Billy is al een hele tijd een van onze favoriete nummers om live te spelen, dus we zijn blij dat deze nu als single de wereld in gaat. Qua sound klinkt ie aan het begin als een zoet jaren '50 nummer, maar hij eindigt met een soort eerie stalker vibe, waardoor je je afvraagt wat er is gebeurd met de persoon die de telefoon niet opneemt." De band gaat verder: "Sinds onze laatste release hebben we hard aan nieuw materiaal gewerkt. We zijn daarnaast twee weken in Spanje op tour geweest en hebben voor 2020 meer internationale plannen gemaakt. We spelen onder andere op SXSW in Austin en The New Colossos in New York. We zijn super enthousiast dat we onze muziek ook naar de andere kant van de oceaan mogen gaan brengen!"

‘Billy’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Bekijk de video bij het nummer hier:

Donna Blue zal de volgende shows spelen de komende periode:

  • 05 maart – V11, Rotterdam (NL)
    12 maart – The New Colossus Festival at Berlin, New York, NY (USA)
  • 06 maart – De Nijverheid, Utrecht (NL)
    15 tot 22 maart – SXSW, Austin, TX (USA)
  • 11 maart – The New Colossus Festival at Pianos, New York, NY (USA)

Tickets via: www.snowstar.nl/shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over