Robert Downey Jr. brengt een van de meest getalenteerde personages uit de literatuur tot leven in een wervelende nabootsing van het klassieke verhaal van de man die met dieren kan praten: DOLITTLE

Synopsis:

Na het verlies van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle (Downey Jr.), de befaamde dokter en dierenarts van Queen Victoria's England, zich achter de hoge muren van Dolittle Manor met enkel zijn bende exotische dieren als gezelschap. Maar als de jonge koningin (Jessie Buckley) ernstig ziek blijkt te zijn, wordt een aarzelende Dolittle gedwongen om op een episch avontuur naar een mythisch eiland te vertrekken, op zoek naar een remedie terwijl hij oude tegenstanders kruist en wonderlijke wezens ontdekt.

De dokter wordt op zijn zoektocht vergezeld door een jonge, zelfbenoemde leerling (Harry Collett) en een hele reeks dieren waaronder een angstige gorilla (Oscar®-winnaar Rami Malek), een enthousiaste eend (Oscar®-winnaar Octavia Spencer), een kibbelend duo cynische struisvogels (Kumail Nanjiani), een vrolijke ijsbeer (John Cena) en een eigenwijze papegaai (Oscar® -winnaar Emma Thompson), die fungeert als Dolittle's meest betrouwbare raadgever en vertrouweling.

In de film zijn ook Antonio Banderas, Michael Sheen en Oscar® winnaar Jim Broadbent te horen en zijn er extra stemoptredens van Oscar® winnaar Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, en Craig Robinson.

Regisseur: Stephen Gaghan
Producers: Joe Roth, Jeff Kirschenbaum en Susan Downey
Cast: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, John Cena, Harry Collett, Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer en Emma Thompson

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over