Doe Maar was voor Nederland misschien wel wat The Beatles voor Engeland waren. Ze mogen zich zonder verpinken de populairste Nederlandse band ooit noemen!

Begin jaren '80 scoort Doe Maar de ene hit na de andere met onder andere "Is Dit Alles", "De Bom", "Smoorverliefd", "Een Nacht Alleen", "Pa" en "Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)". Gillende tienermeisjes, uitverkochte concerten en vlotverkopende merchandise maken deel uit van het succes en de populariteit van de groep. Ook in Vlaanderen is de aanhang erg groot. Ouders zijn geschokt door titels als "Nederwiet", "Je Loopt Je Lul Achterna" en "Heroïne (Godverdomme)", en bijhorende songteksten. Maar dat maakt het enthousiasme bij het doorgaans jonge Doe Maar-publiek des te groter. Tot groot verdriet van vele fans kondigen Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg in 1984 met een aantal afscheidsconcerten aan dat het over is.

Dat de belangstelling van het publiek zelfs na vele jaren van afwezigheid nog niet verdwenen is, blijkt als Doe Maar in 2000 terug samen komt. Het viertal brengt een nieuw album 'Klaar' uit en laat de Rotterdamse Ahoy maar liefst zestien keer vollopen. In België treden ze op in de Gentse Vooruit, de Ancienne Belgique in Brussel en het Antwerpse Sportpaleis. Daarna wordt het weer stil. Tot ze in 2008 de affiche van Werchter Boutique sieren. En in 2013 concerteren ze in een tjokvolle Lotto Arena.

En ook in 2016 zal de Doe Maar-koorts hoog oplopen in de Lage Landen. De band kondigde eerst al drie concerten aan in de Amsterdamse Ziggo Dome en maakt nu bekend dat ze ook opnieuw naar ons land afzakken! Een splinternieuw concert van Doe Maar, op vrijdag 10 juni in de Lotto Arena! Meezingen mag. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 18 december om 12u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Doe Maar
Datum: 
Vrijdag 10 juni 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over