Oranje boven: DOE MAAR én ANOUK spelen op zaterdag 5 augustus 2017 op de Grote Kaai! Het legendarische DOE MAAR komt voor de eerste maal naar ons festival (en óf we daar trots op zijn!), voor de geweldige ANOUK zal het intussen alweer 8 jaar geleden zijn.

Twee absolute toppers op één (zaterdag)avond, voor wat opnieuw een gedenkwaardige dag belooft te worden. De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be, wacht niet te lang om uw tickets te bestellen!

Belangrijk: vanaf dit jaar zijn alle ticketprijzen inclusief administratie- en transactiekosten, deze worden dus niet meer apart aangerekend.

Boek een Lokerse Feesten-Bus

Kom je in groep? Met vrienden, collega’s, familie?

Koop 50 avondtickets voor 2400 euro (of 35 voor 1700 euro) en je krijgt er gratis een bus bij. Wij halen je op met de bus en brengen je terug waar je maar wil in een straal tot 100 km rond het festival! Reserveer via marketing@lokersefeesten.be

(één oppik- en drop off-plaats per bus - afstappen aan ingang Lokerse Feesten - prijzen inclusief avondtickets, kosten, btw én chauffeur - facturatie op aanvraag)

Over de Lokerse Feesten

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Doe Maar

Wat was het heerlijk om jong te zijn in de eerste helft van de jaren 80: met het hele gezin op de bank, genietend van een grote zak Samo chips, om te kijken naar ‘Ren je rot’ of een sketch van de scheefgebekte André van Duin. Of met zijn allen op zondagmiddag naar het voetbal, om Juan Lozano of Wlodek Lubanski de concurrerende verdediging aan flarden te zien dribbelen. De soundtrack van die hemelse tijd? ’32 jaar (sinds een dag of twee)’, ‘Doris Day’, ‘Pa’ of ‘Is dit alles’ natuurlijk. Getekend: Doe Maar, vier door pretogen kijkende jonge wolven die met de verbetenheid van de punk, die eind jaren 70 ook in Nederland voor stofwolken zorgde, en de zomerse klanken die tegelijk vanuit Jamaica over onze contreien waaiden, de Nederpop uitvonden. De popmuziek in Nederland en Vlaanderen helemaal vernieuwen en op z’n kop zetten, dat deden ze bovendien met sprekend gemak, tussen pot en Heineken, maar vooral in het repetitiehok, de studio én in de vele clubs die Nederland rijk was. Gevolg: taferelen die we sinds John, Paul, George en de minder fotogenieke drummer niet meer hadden gezien. Nog meer gevolgen: een paar handenvol wereldsingles die de tand des tijds met heupwiegend gemak hebben doorstaan. Doe maar eens de test en zing in de nabijheid van een vijftienjarige ‘Carrière maken ….’, wedden dat hij of zij zal antwoorden met een uit volle borst gebracht ‘Voordat de bom valt’? En laat ons ook eens een roos/groene schijnwerper werpen op het vijftal platen die ook in deze tijden van vinyl revival gretig worden gezocht door diezelfde jongeren waarover we het hierboven al hadden. “Skunk”, “Doris Day en andere stukken” of “4US”, langspelers die in de kantoren van de Lokerse Feesten eigenlijk al jaren aan vervanging toe zijn. Zo vaak worden ze immers nog steeds gedraaid wanneer we weer eens last hebben van een tekort aan muzikale genialiteit of nood hebben aan tot op de millimeter perfecte en prettig gestoorde pop. Het is met skankend veel enthousiasme - niet dat onze heup dat nog aankan, maar laat dat uzelf niet tegenhouden - dat we Doe Maar mogen aankondigen voor onze eerste zaterdag, 5 augustus. Vol zal het plein sowieso geraken dus twijfel niet te lang. Er is toch geen bal op de tévé, we kunnen ons zelfs de laatste keer niet herinneren dat ‘Pillow talk’, ‘The man who knew too much’ of ‘Calamtiy Jane’ nog eens werden uitgezonden.

Anouk

De Slimste Mens Ter Wereld, op Vier: potentiële opgave voor de puzzelronde. Zoek het verband met volgende trefwoorden: “Nederlandse zangeres” - “Nobody’s wife” - “voor de derde maal in Lokeren” - “Hitmachine”. Antwoord: ANOUK, maar dat wist u ongetwijfeld al na de eerste tip, zoniet na de tweede. Eindelijk komt ze dus nog eens terug, dat was ook alweer geleden van 2009, of anders geformuleerd: we hebben haar al een zestal studioplaten niet meer op ons podium gezien. Anouk introduceren aan muziekliefhebbers is een beetje zoals het concept ‘Samson’ uitleggen aan een klas vol negenjarigen, dus sta ons toe dat we het kort houden en u enkel nog melden dat de, als zonlicht over een Haagse duin zo mooie, zangeres Doe Maar vergezelt op de affiche van zaterdag, 5 augustus. Of stoort het dat we alsnog een hoogstpersoonlijke toets geven aan dit perstekstje? Ten eerste: een fenomeen als Anouk is in België nog steeds niet opgestaan. Een mengeling van Janis Joplin en Aretha Franklin, met de spreekwoordelijke ballen van een Steven Tyler, zoiets. En dat allemaal met een uitstraling waar jaloerse Gooische en andere vrouwen een koelbloedige moord zouden voor plegen. Ooit waren we getuige van een incident op Pinkpop, alwaar enkele confituurbreinen haar bekogelden met eieren. Gevolg, Dame Anouks kalmte bleef ijzig als een frigo, ze deed haar shirt uit en vervolledigde haar show in een prachtige, donkerroze beha. Onze bewondering voor Anouk, die daar meer lef en attitude tentoonspreidde dan alle eiergooiers ter wereld, vieren we tot de dag van vandaag nog steeds met een perfecte omelet. Wie ‘Nobody’s wife’, de absolute rots in haar als liveset verpakte branding ‘R U kidding me’, ‘Michel’, ‘Girl’, ‘Lost’, One word’ of een van haar vele andere parels nog eens wil horen weet meteen wat te doen: tickets bestellen dus, voor de iets minder goeie verstaanders die niet genoeg hebben aan een half woord. Anouk dames en heren, zaterdag 5 augustus.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over