Hoe gaaf zou het zijn als je over telekenetische gaves beschikt waarmee je met je geest voorwerpen kan optillen of kan laten bewegen? Helaas (of misschien ook niet) zijn er maar weinigen die dat kunnen. In de spannende horrorfilm Carrie, naar de bestseller van Stephen King, gebruikt Carrie White (Chloë Grace Moretz) haar verwoestende telepatische krachten wanneer ze diep wordt vernederd op het eindejaarsbal. In onze top 5 vind je een overzicht van bekende mensen met telekenetische gaves. Welke van de vijf onderstaande types zou jij wel willen zijn? Bekijk Carrie en haar krachten vanaf 20 november in een cinema bij jou in de buurt.

5. Matilda: het brave meisje

Het meisje uit het gelijknamige boek van Roald Dahl beschikt over een telekinetische gave. Matilda kan dingen laten bewegen door er naar te kijken. Haar ouders hebben een hekel aan haar en ze krijgt geen enkele aandacht. Ook op school kan ze het niet goed vinden met de directrice van school, mevrouw Bulstronk. Het anders zo brave meisje, Matilda, besluit haar ouders en mevrouw Bulstronk een lesje te leren door haar speciale krachten te gebruiken! *SPOILER ALERT* Ze plakt de hoed van haar vader vast op zijn hoofd en laat mevrouw Bulstronk achterna zitten door geesten, zodat zij gillend haar huis en de stad verlaat.

4. Chriss Angel: het donkere type

Chriss Angel is een Amerikaanse illusionist, bekend van het tv-programma Mindfreak. Hij heeft zich laten spiesen op de punten van een hek (AUW!!), met blote voeten over rechtopstaande schroevendraaiers gelopen (AUWWW!!), een arm door iemand heen gestoken (WTF?!) een achtjarig meisje getransformeerd in een twintigjarige (WOW!!) en er is zelfs een filmpje waarin hij een man en vrouw in tweeën splitst (WOWWW!!). Met zijn gothic-kledingstijl en bizarre acts hoort hij zeker in dit rijtje thuis.

3. Professor X: de wereldverbeteraar

De oprichter van het superheldenteam X-Men is Professor Charles Francis Xavier, beter bekend als Professor X. Het grootste gedeelte van zijn leven is hij invalide en zit hij in een rolstoel. Als een van de sterkste mutanten en telepaat kan hij gedachten lezen en beinvloeden. X gebruikt zijn krachten om ‘goede’ mutanten en mensen te beschermen tegen mutanten die hun krachten gebruiken voor misdaden.

2. Dynamo:  de illusionist

Misschien heb je zijn programma wel eens gezien op Discovery Channel. Dynamo is een Britse illusionist die de hele wereld over reist met zijn onnavolgbare trucs. Hij laat mensen in totale verbazing achter als hij een springtouw dwars door zijn lichaam trekt of een basketbal omtovert in een rugbybal. En kijk ook even wat deze man kan met een tijdschrift. Ongelofelijk hè?!

1. Carrie: de outcast

Iedereen heeft weleens problemen thuis. Bij Carrie White gaat het er echter wel heel heftig aan toe. Ze wordt in een kast opgesloten door haar streng religieuze moeder (Julianne Moore) die denkt dat ze bezeten is. Carrie is misschien niet bezeten, maar heeft wel enorme telekinetische krachten. Op school wordt ze gekleineerd omdat ze een outcast is en thuis wacht haar gestoorde moeder. Niet zo gek dan ook dat Carrie tot het uiterste wordt gedreven op haar eindejaarsbal door een gruwelijk wrede ‘prank’. Carrie goes bad... Real bad...Iedereen zal haar naam weten... Benieuwd naar de verwoestende krachten van Carrie? Bekijk hier de trailer op het officiële Sony Pictures Releasing Belgium YouTube kanaal!

Vanaf 20 november kun je de spannende horrorfilm zien in de cinema!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over