We mogen in alle bescheidenheid gerust schrijven dat DJ WARD misschien wel de beste allround-dj is die je in België kan vinden. Ward staat erom bekend dat hij elk publiek haast moeiteloos in beweging krijgt met z'n aanstekelijke, gevarieerde muziek.

"Je kan hem niet in een genre of hokje duwen. Dat is quasi onmogelijk, omdat DJ Ward een muzikale kameleon is die je kan tegenkomen op zeer uiteenlopende evenementen. Club Versuz, Tomorrowland, Studio 54 (Sportpaleis), Laundry Day, Summerfestival, City Parade en dan hebben we het nog niet gehad over de medewerking aan radio-, tv- en roadshows, award shows en corporate events, clubs en parties. Overal is hij een veelgevraagd dj, die het een uitdaging vindt om de dansvloer telkens weer te laten volstromen. Hij slaagt in die missie keer op keer, wat bijdraagt in z'n populariteit", klinkt het bij z'n communicatiebureau Upstars en manager Stijn Wouters.

Als er één bijzonder evenement is dat hem nauw aan het hart ligt, dan is dat I Love the 90’s – The Party, dat op zaterdag 8 april voor de 10de keer plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena. Vanaf dag 1 is hij het gezicht en de host van deze party, die uitgegroeid is tot een jaarlijks gebeuren, goed voor meer dan 20.000 bezoekers. DJ Ward: "Ik herinner me nog goed dat éne telefoontje: ‘Hey Ward, heb je geen zin om een 90’s avond te draaien?’ We mikken op 1.000 man.’ Wisten wij veel dat het de grootste 90’s party van Europa zou worden.."

I love the 90's

Naar aanleiding van de 10de editie van I love the 90's - The party, brengt DJ Ward de single 'Don't Stop' uit, die door de festivalorganisatie meteen werd gebombardeerd tot officieel 'I love the 90's-anthem'.

Een amusant weetje is dat de zanglijn van 'Don't Stop' ook effectief afstamt uit de jaren negentig. DJ Ward: "De zanglijn voor Don’t stop heb ik verzonnen toen ik 16 of 17 jaar oud was. Ik maakte toen al demo’s op mijn computer met Cubase* en gebruikte daarvoor enkele synthesizers en samplers. In de jaren 90 was het erg populair om een stem hoog te pitchen en een simpel rijmpje te maken. Enkele maanden geleden, vond ik tijdens het scrollen tussen wat oude bestanden, de originele stemdemo van Don’t Stop. Ik dacht toen, ‘Hey dit is ideaal om een soort van 90’s hommage track te maken.’ En zo is ‘Don’t Stop’ geboren. We hebben de stem wel terug moeten recorden, want mijn originele opname was te slecht. Ik had toen niet het juiste materiaal om dat fatsoenlijk te kunnen doen. We hebben wel geprobeerd om de typische jaren 90 klanken te gebruiken en om de track te producen zoals je dat toen zou doen, wel met modern materiaal deze keer (lacht Ward). Want als je vroeger een kick drum wilde reversen, dan kon je letterlijk een koffiepauze nemen."

Don’t Stop’ is dus geboren uit een ruw idee, recht uit de jaren 90, die bij de jeugd nog altijd enorm populair zijn. "De sound en de feel van de track zijn misschien wel oldskool, maar de track zelf schreeuwt 2017. De geweldige melodielijn en de aanstekelijke beat, zullen menig dansvloer ten velde in vuur en vlam zetten. Het ideale anthem om 10 jaar I Love the 90’s te vieren. So, Let’s get that party started", zegt DJ Ward terecht enthousiast.

(red. *Cubase is muzieksoftware)

DJ Ward- 'Don’t Stop' - Available on iTunes & Spotify: 23/03/2017

Follow DJ Ward here:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: