Groot nieuws voor de vele Dixie Chicks-fans uit de lage landen die te laat waren voor hun uitverkochte Amsterdamse concerten. Speciaal voor hen verleggen zangeres Natalie Maines, violiste Martie Maguire en gitariste Emily Robison de première van hun Europese tournee naar zaterdag 16 april 2016. Enkele dagen voor hun passage in de Heineken Music Hall kunnen de liefhebbers in de Antwerpse Lotto Arena al kennis maken met de nieuwe tour van deze drie supersterren, rebellen, vernieuwers, helden, boeven en … moeders.

The Dixie Chicks waren aanvankelijk een niet onverdienstelijk kwartet dat traditionele bluegrass met country klassiekers mixte. In 1995 vonden ze hun definitieve bezetting (de zusjes Martie en Emily en nieuwkomer Natalie), wat resulteerde in een breder geluid en een modernere visuele aanpak. “Wide open spaces” (1998) betekende hun grote commerciële doorbraak en sindsdien verkocht de groep meer dan 30 miljoen platen.

Fly” (1999) en “Home” (2002) bevestigden het succes van hun nieuwe koers. In 2003 volgde de “Top of the world tour” die ondanks zijn controversiële start uitgroeide tot een zeer succesvolle concertreeks. Een voor Europeanen onschuldig standpunt van Maines (ze zei op de vooravond van de Amerikaanse inval in Irak dat ze deze oorlog niet wilden en dat ze beschaamd waren dat de president uit Texas afkomstig was), lokte in Amerika hevige reacties (waaronder radio- boycot en doodsbedreigingen aan haar adres) uit. In de documentaire “Dixie Chicks: Shut up and Sing” (2006) blikt de groep openhartig terug op deze woelige episode uit hun carrière.

De Dixie Chicks groeiden van een populaire countryband uit tot een waar fenomeen. Op “Taking the long Way” (2006) verklaarden ze dat ze zich door niemand de les laten spellen (“Not ready to make nice”). Gelukkig maar, want de plaat en daaropvolgende tour waren opnieuw een schot in de roos. Na een korte pauze, enkele optredens, een solo- (Natalie) en duo-project (Court Yard Hounds) zijn The Dixie Chicks klaar om het volgende hoofdstuk van hun verhaal aan te snijden.

Mis de opening van hun nieuwe Europese tour op 16 april in de Lotto Arena niet! De voorverkoop start op vrijdag 28 augustus om 9u via www.teleticketservice.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dixie Chicks
Datum: 
16 april 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over