Nirvana, Pearl Jam, Florence & The Machine, Liam Gallagher, R.E.M., Alanis Morissette en nog veel meer grote artiesten hebben het ook allemaal ooit even 'klein en intiem gedaan': akoestische sessies opgenomen en bijzondere versies uitgebracht van hun eigen nummers. Het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 april staat radiozender KINK in het teken van deze vaak iconische unplugged-sessies.

Het hele weekend zijn er elk uur meerdere unplugged tracks te horen: grote KINK-klassiekers in een akoestisch jasje. Vrijdagavond is er in het KINK KAFE een Unplugged special te horen. Van 19:00 tot 20:00 gaan de stekkers er even uit in het KINK Kafe en is er een akoestische special bij Tim Op het Broek.

Op zaterdag en zondag worden tussen 19:00 en 21:00 uur twee uur lang uitsluitend akoestische tracks gedraaid.

"Als een artiest terug gaat naar de basis van alleen een akoestische gitaar hoor je pas hoe goed een nummer in elkaar zit", aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "Komend weekend kan iedereen dat zelf horen bij iconische Unplugged-sessies van bijvoorbeeld Nirvana en Pearl Jam, maar ook van opnames die we bij KINK zelf hebben gemaakt van bands als Elbow, The Vices, Blossoms en Queens Pleasure".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over