Begin juni trekt Frontview Magazine traditiegetrouw richting onze oosterburen voor Rock Am Ring. De voorbije twee jaar vond het festival plaats op het vliegveld van Mendig, maar nu keert het festival terug naar dé Nürburgring. Het hele weekend wordt het Duitse publiek voorzien van tal van top bands met als grote headliners Rammstein, Die Toten Hosen en System Of A Down.

Vrijdag mocht het Duitse Sondaschule de spits afbijten op de Volcano Stage. Met hun Ska-Punk muziek brachten zij al een gezellige sfeer teweeg aan het hoofdpodium van RAR ’17.

The Imperial March’ (Darth Vader’s Theme – Star Wars) was de intro van Skindred. Zanger Benji Webbe wist het publiek goed te bespelen. Zelfs een lollige “If you’re happy and you know it…” deed heel veel klappende handen de lucht in gaan. Maar het meest memorabele moment was voor de Welsche band ‘Doom Riff’ inzette. Webbe verwees namelijk naar de diversiteit in het publiek, tussen de mensen. Met zwarten en blanken, homo’s en hetero’s… ieder heeft zijn eigenheid, maar we moeten allemaal samen leven! Het publiek van RAR reageerde er fel op. Iedereen was het met Webbe eens dat niemand moet proberen om het plezier in de wereld te saboteren.

Rock Am Ring heeft zoals altijd 3 live podia, maar op de Nürburgring zijn ze allemaal in openlucht. (Voorbije twee jaar in Mendig was de Alternastage in een tent) Voor ieder was er wat wils. Aan het hoofdpodium zag je menig vuist de lucht in gaan en hoofden ‘bangen’ op de stevige muziek van In Flames. Op Beck’s Crater Stage was er tegelijkertijd instrumentale muziek van 2CELLOS. Ondanks dat de mannen maar met 2 op dat podium zaten te spelen (later ook drums), ze brachten er zeker ook sfeer in met nummers als ‘Smooth Criminal’. Op Engelbert Strauss Alternastage stond op dat moment Me And That Man te spelen.

Grote baas Marek Lieberberg verscheen ook even op het hoofdpodium. Hij sprak ook over de spijtige aanslagen die recent gebeurden. Maar wat vooral ook opmerkelijk was, was dat hij niet alleen op het podium kwam. De jongeman, die vorig jaar op RAR in Mendig getroffen werd door de bliksem en daarbij levensgevaarlijk gewond werd, kwam ook mee op het podium. Hij stelt het nu gelukkig goed.

Five Finger Death Punch was één van de bands die we dit weekend zeker niet wilden missen. Het laatste 5FDP concert dat we wilden bijwonen (dubbelconcert met Papa Roach) was in Vorst Nationaal in november 2015 en was gecanceld o.w.v. terreurdreiging niveau 4. Dus zagen wij een dubbele dosis 5FDP dit jaar wel zitten. De mannen staan namelijk over twee weken ook op het podium van Graspop in Dessel. Ze gaven op RAR de aftrap van het Europese tour. Onlangs was er nog even opschudding rond zanger Ivan Moody, die mogelijks de band zou verlaten. Maar hij heeft eind april op de website van 5FDP laten weten dat daar geen sprake van is. Een nevenproject zou wel tot de mogelijkheden behoren. In ieder geval de band stond er volle bak op RAR en het Duitse publiek genoot er ten volle van. Nummers als ‘Lift Me Up’, ‘Bad Company’ en ‘Burn MF’ doen het altijd goed, maar ook de akoestisch gebrachte nummers ‘Wrong Side Of Heaven’ en ‘Remember Everything’ bleven sterk overeind op de Nürburgring. De sfeer zat enorm goed!

Ondertussen ging het er op Crater Stage iets rustiger aan toe met Rag ‘n’ Bone Man. En Alternastage kreeg bezoek van Basement.

Maar heel veel volk bleef verzameld aan de Volcano Stage want daar stonden Broilers op het programma. De Duitse punkrock band is bij ons niet zo super bekend, maar in Duitsland zijn ze super hot. Het Duitse publiek is altijd heel uitbundig en zeker als het Duitse bands betreft. Dat is ook de reden waarom we Rammstein zo graag eens wilden zien in hun thuisland. Maar eerst maakten we nog een ommetje naar Crater Stage voor Liam Gallagher. Of toch niet, want nog voor Gallagher op het podium kon verschijnen werd het concert van Broilers op het hoofdpodium onderbroken en kregen we van Marek Lieberberg te horen dat het festivalterrein geëvacueerd moest worden. U leest er hier meer over. Een hele dag is er verwezen naar slachtoffers van terreur, naar hoe we moeten samen leven ondanks onze verschillen. De woorden van Benji Webbe in de namiddag zijn nog niet uit onze gedachten en toch slaagt terreur er in om ook hier het plezier van meer dan 80.000 fans te bederven. Gelukkig ging het hier om preventieve maatregelen en zijn er geen slachtoffers gevallen, maar zo eindigde RAR 2017 op vrijdag in mineur door terreur(dreiging).

We kunnen al wel meegeven dat ondertussen bekend is dat Rock Am Ring vandaag, zaterdag, terug zal hervatten volgens plan. Broilers is vandaag nog toegevoegd aan de line-up van het hoofdpodium, maar jammer genoeg kregen we geen positief nieuws rond een optreden van Rammstein.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: