TheColorGrey, Clouseau, De Kreuners, Raymond van het Groenewoud, Tout Va Bien and many more!

2020 was een vreemd jaar, zeker voor de muzieksector. Nooit eerder was er een jaar zonder livemuziek of livepubliek. Om hun fans te bereiken en om muziek te kunnen blijven spelen, moesten onze artiesten zich helemaal heruitvinden.

Ze speelden online livesessies, connecteerden met hun fans via livechat en gaven ontelbaar veel interviews via videocall en telefoon. Na een jaar als 2020 is één ding duidelijk; onze artiesten maken doodgraag muziek en niets kan hen daarin stoppen! Net op de valreep van het jaareinde daarom een overzicht van de mooiste lokale releases van 2020.

TheColorGrey - OVERCOME

TheColorGrey releasete zijn album midden in de Coronacrisis namelijk op vrijdag 24 april. Dat album betekende voor Grey een keerpunt; voor de eerste keer in zijn carrière nam hij een album op met een liveband wat ‘OVERCOME’ een extra dimensie geeft en naar een hoger niveau tilt.

Luister naar TheColorGrey

Clouseau - Tweesprong

Vorig jaar kwam het dertiende Nederlandstalige album ‘Tweesprong’ van Clouseau uit en dat leverde enkele fantastische hits op. Voor de singles ‘Tweesprong’, ‘Wereld Die Nooit Vergaat’ en ‘California’ lanceerde Clouseau in maart een revolutionaire videoclip met AR-technologie. Daarmee was Clouseau de allereerste band in de Benelux om zo’n 'AR'-videoclip te releasen. Dankzij die technologie kan je Koen en Kris in jouw huis- of slaapkamer, of waar je zelf maar wil, laten performen. Daarnaast brachten ze onlangs nog hun gloednieuwe en explosieve videoclip ‘Zuurstof’ uit’. Bekijk die hier.

Luister naar Clouseau

Raymond van het Groenewoud - Speel

2020 was voor Raymond een bijzonder jaar. Niet alleen vierde hij zijn zeventigste verjaardag op Valentijnsdag, maar bracht hij ook nog eens - als cadeautje voor zichzelf en de fans - een gloednieuw album ‘Speel’ uit.

Luister naar Raymond Van Het Groenewoud

De Kreuners - Nu En Hier

Ook De Kreuners vierden een verjaardag: het was namelijk dertig jaar geleden toen ze hun bekendste album ‘Hier En Nu’ uitbrachten. Voor die dertigste verjaardag brachten De Kreuners dit jaar een remaster uit met de toepasselijke titel ‘Nu En Hier’. Hiervoor werden vier extra livetracks toegevoegd en werd de plaat in een nieuw jasje gestoken. Het album dook meteen ook op de tweede plaats in de album charts. Ter ere van die verjaardag heeft de Nederlandse artiest Joost Klein de hit ‘Ik Wil Je’ onder handen genomen. Met dit geweldige resultaat!

Luister naar De Kreuners

Tout Va Bien - Come A Little Closer

Na een lange reis doorheen Indonesië en Australië, keerde Tout Va Bien begin dit jaar eindelijk terug naar België. In zijn afwezigheid leerde hij zichzelf beter kennen, deed hij heel wat inspiratie op én schreef een koffer vol nieuwe muziek! Op 23 oktober bracht hij zijn nieuwe studioalbum ‘Come A Little Closer’ uit met een mooie selectie van 14 nummers.

2020 was een vreemd jaar, zeker voor de muzieksector. Nooit eerder was er een jaar zonder livemuziek of livepubliek. Om hun fans te bereiken en om muziek te kunnen blijven spelen, moesten onze artiesten zich helemaal heruitvinden. Ze speelden online livesessies, connecteerden met hun fans via livechat en gaven ontelbaar veel interviews via videocall en telefoon. Na een jaar als 2020 is één ding duidelijk; onze artiesten maken doodgraag muziek en niets kan hen daarin stoppen!

Net op de valreep van het jaareinde daarom een overzicht van de mooiste lokale releases van 2020.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: