Al meer dan 21 jaar is er niets dat de energie, de sensualiteit en het spektakel van Riverdance evenaart. Riverdance begon zijn reis in 1994 als pauze act van het Eurovisie Songfestival, geproduceerd voor televisie door Moya Doherty. Dit opwindende en innovatieve dansstuk van zeven minuten werd vervolgens door Doherty met componist Bill Whelan en regisseur John McColgan uitgebouwd tot een avondvullende voorstelling.

De kaartverkoop start vrijdag 13 oktober om 10u00

Al meer dan 25 miljoen bezoekers

De voorstelling werd gecomponeerd door Bill Whelan, geproduceerd door Moya Doherty en geregisseerd door John McColgan. Het publiek kan opnieuw de kracht en de passie ervaren van de overweldigende spektakelshow die wereldwijd al meer dan 25 miljoen mensen van alle leeftijden in vervoering bracht.

A whole new production for a whole new generation

Er is ondertussen een hele generatie die niet heeft meegemaakt hoe een intermezzo op het Eurovisie Songfestival in Dublin in 1994 monden deed openvallen en uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Deze nieuwe productie brengt een hele nieuwe generatie Ierse dansers van wie velen nog niet eens geboren waren toen Riverdance in 1995 in Dublin in première ging. Er zijn prachtige nieuwe kostuums, gemaakt door Joan Bergin, winnares van drie Emmy Awards. En een indrukwekkend nieuw lichtontwerp voor de hele show, om de originele projecties geschilderd door de beroemde kunstenaar Robert Ballagh extra te versterken.

In oktober 2017 zal de nieuwe show Riverdance - The 21st Anniversary Production te zien zijn in Hasselt, Antwerpen, Oostende en Brussel.

Oude en nieuwe fans zullen niet alleen genieten van de vertrouwde elementen, maar zullen ook worden op sleeptouw genomen en betoverd door de vele nieuwe elementen van de show.

Praktische info

  • 4 oktober – Ethiastheater, Hasselt - 20u00
  • 5 oktober – Lotto Arena, Antwerpen - 20u00
  • 6 oktober – Kursaal Oostende - 19u30
  • 7 oktober – Paleis 12, Brussel - 20u00
  • 8 oktober – Paleis 12, Brussel - 15u00

Tickets en info: www.riverdance.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over