Voorafgaand aan de lancering van Disney+ op 15 september creëerden vijf gerenommeerde Belgische street artists in vijf grote Belgische steden een mural, een nationaal street art parcours als het ware.

Het street art parcours kan je in verschillende delen van het land ontdekken. Van het creatieve Gent, waar je rechtover de universiteit de kunst kan bewonderen, naar de trendy Dansaertwijk in onze hoofdstad en modestad Antwerpen. Ook in de street art hotspot Charleroi en het bruisende Luik kunnen muurschilderingen worden bewonderd.

De vijf street artists vonden hun inspiratie bij de vijf iconische entertainmentmerken die hun thuis vonden op Disney+: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Gent

In Gent werd Kitsune Jolene (@kitsunejolene) geïnspireerd door ‘The Marvel Hero Project’. Die Disney+ Originalserie zoomt in op het verhaal van verschillende jonge helden die voor een opmerkelijke en positieve verandering in hun gemeenschap zorgen. Deze jongeren hebben hun leven gewijd aan onzelfzuchtige daden die getuigen van moed en goedheid en Marvel viert hen nu als de ware superhelden die ze zijn.

Antwerpen

Fans kunnen niet wachten om de Disney+ Originalserie 'The Mandalorian' te ontdekken, net zoals Toon Van Ishoven (@toonvanishoven), die een gigantische Mandalorian en The Child doet verrijzen op het Leopoldplein in Antwerpen. 'The Mandalorian' vindt plaats na de val van het Galactische Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. De serie volgt de beproevingen van een eenzame premiejager in de rand van het sterrenstelsel, ver van de autoriteit van de New Republic.

Brussel

Cee Pil (@ceepil) palmt de Nieuwe Graanmarkt in Brussel in met een muur die is gebaseerd op de 'Disney Imagineering Story'. Die zes uur durende saga van regisseur Leslie Iwerks, die voor een Academy Award werd genomineerd, zoomt in op 67 jaar Walt Disney Imagineering, een plek die je het best kan omschrijven als gelijke delen artiestenstudio, designcentrum, denktank en innovatielaboratorium. Daar komt een eclectische groep creatievelingen samen om ideeën tot leven te brengen. Ze zijn verantwoordelijk voor de bouw van twaalf pretparken, de ‘Gelukkigste Plekken ter wereld’.

Charleroi

In Charleroi kunnen inwoners genieten van de Forkymuurschildering van de artiest Smok (@_smok_). In het nieuwe Disney+ Originalprogramma ‘Forky Asks A Question’ stelt Forky, een tot speelgoed omgetoverde vork, belangrijke vragen over hoe de wereld werkt. Wat is liefde? Wat is tijd? Ook de meest diepgaande vraag van allemaal mag niet ontbreken: Wat is kaas? Al die (en nog meer) vragen worden in tien shorts verkend.

Luik

De in Luik geboren en getogen street artist Whoups (@oceane_cornille) viert de traditie om de wereld te verkennen door de lens van National Geographic met een adembenemende muurschildering, geïnspireerd op de oceaan. De oceaan maakt 70 procent van onze planeet uit, is de thuis van ongelooflijk divers leven en het onderwerp van verschillende National Geographicprogramma’s. Disney+-abonnees hebben toegang tot een ruim aanbod shows, documentaires en films van National Geographic die je meenemen op een reis rond de wereld.

Curator van de street art-expo van Disney+ is de Gentse non-profitorganisatie Wallin’. Die is gespecialiseerd in het organiseren van festivals en workshops rond street art voor lokale gemeenschappen, kinderen en street artfans.

Disney+ biedt jong en oud een nieuwe manier om te genieten van de ongeëvenaarde content van haar iconische entertainmentmerken, waaronder Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic, maar ook een exclusieve en unieke programmatie van speelfilms, series, documentaires en short-form content die exclusief voor de dienst werden gemaakt.

Abonnees kunnen van de Disney+ ervaring genieten op de meeste mobiele apparaten en geconnecteerde tv-toestellen, zoals spelconsoles, streaming media players, en smart tv's. De gebruikers krijgen toegang tot een kwalitatieve kijkervaring zonder reclame, tot vier simultane streams, onbeperkte downloads op maximaal tien apparaten, gepersonaliseerde aanbevelingen en de mogelijkheid om zeven verschillende profielen in te stellen, waaronder Kids-profielen met een gemakkelijke kindvriendelijke interface waardoor kinderen eenvoudig kunnen navigeren in leeftijdsgeschikte content.

Disney+ lanceert in België op 15 september. Voor meer informatie of om een abonnement af te sluiten, surf naar disneyplus.com.

Fans worden aangemoedigd de hashtag #DisneyPlusBE te gebruiken om deel te nemen aan het gesprek op sociale media.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over