Marmalade brengt Disney-musical na Gent nu ook naar Hasselt.

Op 13, 14 en 15 april brengt entertainmentbedrijf Marmalade de Disney-musical ‘The Little Mermaid’ naar de Ethias Arena in Hasselt. Net zoals in Flanders Expo Gent – waar de musical, geregisseerd door Frank Van Laecke, de voorbije kerstperiode liep van 13 december tot 7 januari – tekenen Ianthe Tavernier & Juan Gerlo opnieuw voor hun rol als Ariël en Prins Erik.

UITZONDERLIJK SPEKTAKEL DEZE PAASVAKANTIE IN HASSELT

“We zijn overdonderd door de enthousiaste reacties van pers en publiek in Gent en zijn bijzonder blij dat we nu ook Hasselt kunnen laten genieten van dit uitzonderlijke spektakel”, vertelt producent Yoshi Aesaert. “Uiteraard verhuizen het imposante decor, de prachtige kostuums en de acrobatie en effecten mee naar de Ethias Arena. Ook onze ledwall van maar liefst 400m2 groot en het levensgrote schip zijn opnieuw van de partij!”

Naast Ianthe Tavernier en Juan Gerlo zullen ook Kobe van Herwegen (Sebastiaan), Hans Peter Janssens (Triton), Marc Lauwrys (Jutter), Frank Hoelen (Grimbert) en Nordin De Moor (Slijmbal), samen met het voltallige ensemble, er al vast en zeker bij zijn in Hasselt.

Bekijk hier de beelden en reacties na de première in Gent: https://vimeo.com/248159242

THE LITTLE MERMAID - VERHAAL

De musical ‘The Little Mermaid’ werd voor het eerst opgevoerd in 2007 en vertelt het verhaal van de mooie, jonge zeemeermin Ariël. Ze heeft een obsessie voor mensen en hun spullen, iets wat haar vader, zeekoning Triton, absoluut niet kan waarderen. Wanneer Ariël het leven redt van de menselijke prins Erik, wordt ze verliefd op hem. Om voor altijd bij Erik te kunnen zijn, maakt ze een deal met de gemene zeeheks Ursula. Ursula belooft Ariël in een mens te veranderen, maar op twee voorwaarden: Ariël moet haar stem afstaan en ze moet prins Erik binnen drie dagen een liefdeskus geven. Zo niet, dan wordt ze weer een zeemeermin en zal ze voor altijd in Ursula's macht zijn… ‘The Little Mermaid’ bevat vele herkenbare hits zoals ‘Part of Your World’, ‘Kiss The Girl’ en ‘Under The Sea’, in het Nederlands bekend als ‘Dat Is Mijn Wens’, ‘Kus Haar Dan’ en ‘Diep In De Zee’, van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken met songteksten van Howard Ashman en additionele songteksten van Glenn Slater. Het script voor deze musical werd geschreven door Pulitzer Prize en Tony Award winnaar Doug Wright.

PRAKTISCHE INFO - THE LITTLE MERMAID

CREDITS

 • Muziek: Alan Menken
 • Liedteksten: Howard Ashman & Glenn Slater
 • Script: Doug Wright
 • Gebaseerd op het verhaal van Hans Christian Andersen en de Disney film
 • In een productie van Howard Ashman & John Musker
 • Geschreven en geregisseerd door John Musker & Ron Clements
 • Oorspronkelijke productie van Disney Theatrical Productions
 • Nederlandse vertaling van Martine Bijl

TICKETS & SPEELDATA

De Disney-musical ‘The Little Mermaid’ is te zien op 13, 14 en 15 april 2018 in de Ethias Arena Hasselt.
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 35 euro via www.thelittlemermaid.be of tel. 070/345.345 (max. 0,30 €/minuut).

 • Vrijdag 13 april 19u30
 • Zaterdag 14 april 19u30
 • Zondag 15 april 15u30

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: